Reducció de quotes col·legials

Sol·licitud de reducció de quotes col·legials per Incapacitat Temporal per maternitat/paternitat

La reducció de la quota col·legial per Incapacitat Temporal (IT) per motiu de maternitat/paternitat dona suport als metges i metgesses que han decidit tenir un fill, mentre duri el termini d'IT per maternitat/paternitat.

Per demanar aquesta reducció has de presentar el document que acrediti que et trobes de baixa laboral amb motiu de maternitat/paternitat. Així, podràs beneficiar-te d'una reducció del 100% en la quota col·legial.

En cas que t'incorporis de nou a la vida laboral abans d'exhaurir el termini d'IT per maternitat/paternitat, ho hauràs de comunicar al CoMB per tal de tornar a la situació de quota completa.

Documentació necessària:

  Vies de tràmitació
  • On line (per realitzar el tràmit on line, necessitaràs un certificat digital o DNI electrònic).
  • Pots realitzar el tràmit on line enviant-nos la documentació requerida a .
  • Presencial, demana cita ara.

  Consulta de l'estat del tràmit

  Pots consultar l'estat de la teva sol·licitud on line aquí.

   

  FAQs
 • Quin import de reducció s'aplica?
  Aquesta reducció és del 100 %, ja que es passa a la condició de col·legiat sense exercici, i s'aplica sobre la part de quota col·legial. No afecta ni a la quota del Programa de Protecció Social, ni a la de la pòlissa Responsabilitat Civil Professional.
 • Sobre quin període s'aplica aquesta reducció?
  En cas que n'hi hagi hagut, la reducció de quota es pot iniciar amb la data de la baixa prèvia relacionada amb la Maternitat/Paternitat, i acabar en la data de la finalització de la prestació de naixement i cura del menor. Cal tenir en compte que les dates d'aquesta baixa prèvia han de ser seguides i ininterrompudes en relació amb l'esmentada prestació (de 16 setmanes amb caràcter general).
  En canvi, la lactància, i l'excedència resten fora d'aquesta modalitat de reducció de quota.
 • En quin moment es recomana presentar la documentació?
  Es recomana fer tot el tràmit d'una sola vegada un cop hagi nascut el nadó, moment en què ja coneixem amb exactitud la data d'inici i la data fi. Es recalcuraran les quotes retroactivament fent l'extorn corresponent. En tot cas tingues cura de presentar la teva sol·licitud abans de la data de finalització de la prestació de naixement i cura del menor, ja que altrament no es podrà tramitar la reducció de quota.
 • Al passar a Sense Exercici, cal infomar al servei de Responsabilitat Civil Professional (RCP)?
  Si preveus que no exerciràs durant un període llarg, recorda que pots sol·licitar el canvi de la pòlissa RCP a la modalitat de cobertura Reduïda. Es recomanable contactar amb l'Àrea de Praxi.
 •  

Ens pots trobar a...

E-mail:Tel:
93 567 88 88


Atenció al públic:
Dll a Dj de 8.00 a 18.00
Dv de 8.00 a 15.00
Agost: Dl a Dv de 8.00 a 15.00


Truca'ns si tens qualsevol incidència


Més informació

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web