Obituaris
florencia gil

Florencia Gil Bayon

(1928 - 2023)

Es va llicenciar en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona l’any 1951 (promoción del cobayo). Va formar part d’un grup de dones pioneres que no sols van ser alumnes universitàries sinó que també van exercir la professió, en el seu cas compaginant-la amb la família i altres inquietuds intel·lectuals.

Text complet

Cercar

Darreres publicacions

Antonio Tapia
Antonio Tapia Martínez

(1942-2023)

Al principi de la seva carrera va abraçar tant la cirurgia reconstructiva com l'estètica, arribant a ser president de la SECMA (Societat Espanyola Cirurgia de la Mà), però va ser la cirurgia estètica la que trec tot el seu esperit creador. Va desenvolupar tècniques en cirurgia estètic-facial i en va millorar altres, participant en innombrables congressos internacionals mostrant els seus resultats i fent cirurgies en directe.

Text complet
Ramon Miralles Pi
Ramon Maria Miralles i Pi

(1947-2023)

El doctor Miralles va desenvolupar una activitat professional i docent molt intensa i dedicada que va transcórrer en algunes de les institucions sanitàries més reconegudes del nostre país. Va contribuir decisivament a totes aquelles mesures que han servit per millorar la qualitat de vida dels pacients, ajudant a posar en marxa iniciatives innovadores com l’anàlisi de la problemàtica del retorn a la feina dels pacients amb càncer, entre d’altres. Trobarem a faltar la seva serena reflexió quan tornem a discutir com continuar avançant en la millora de l’atenció als pacients amb càncer.

Text complet
Jesus Galilea
Jesús Galilea Muñoz

(1926-2022)

El passat novembre ens va deixar el doctor Jesús Galilea Muñoz als 96 anys. Entenia la medicina des d’un punt de vista humanístic, posant la mirada en la persona i no tan sols en la malaltia. Més enllà dels reconeixements que va rebre, destacaríem la seva gran personalitat, de pensament lliure, un alt esperit crític que el convertia en una persona molt dinàmica, imaginativa, sempre amb ganes d’innovar.

Text complet
Antoni March
Antoni March Salas

(1923-2022)

Antoni March és un home culte i amb altres aficions, entre les quals l’òpera, la lectura i la filosofia. En la intimitat omple manuscrits que s’enquaderna i col·lecciona, sobretot de temàtica religiosa i filosòfica. D’ideari catòlic i catalanista, és un metge proper als companys, amics i a la gent senzilla. És un home circumspecte, segur de si mateix, auster i humil, de posat de vegades autoritari i alhora simpàtic amb els infants.

Text complet
Josep Antoni Martí
Josep Antoni Martí i Mercadal

(1925-2022)

Amb tristesa resignada vaig rebre la noticia del traspàs el dia 4 de novembre d’enguany del nostre company i, en el meu cas, a més amic, Josep Antoni Martí i Mercadal de 97 anys, llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona. De la seva vida relacionada amb la professió, voldria breument destacar tres aspectes fonamentals.

Text complet