Català: millora la comunicació amb el pacient

Aprèn català per millorar la comunicació amb el pacient

Si ets un nou col·legiat i acabes d’incorporar-te a treballar a Catalunya, altres companys metges poden ajudar-te a aprendre i a conèixer millor el català, així com el funcionament del sistema de salut.

Des del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) et reemborsem el cost dels cursos de català de nivells inicials que facis a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i t’ajudem, a més, a practicar l’idioma amb una parella lingüística.

Cursos de Català

Cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL és un consorci d'entitats públiques de Catalunya creat amb la finalitat de fomentar el coneixement, l'ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits de la societat, mitjançant activitats de dinamització, el voluntariat per la llengua o sessions de sensibilització lingüística.

El CPNL té presència a tot el territori, ofereix metodologies diverses i activitats complementàries que s’adapten al teu nivell i a la teva preferència d’aprenentatge:

  • Cursos inicials i bàsics gratuïts.
  • Modalitat virtual, en línia, semipresencial i presencial.

Si vols iniciar-te, aprofundir o millorar el teu coneixement del català, dirigeix-te a la seva proposta de cursos

Si ets metge col·legiat en exercici i t’interessa aprendre o millorar el català, el CoMB et reemborsa el cost dels cursos de català que facis al CPNL.

Per poder optar al reemborsament, cal que els cursos realitzats siguin dels següents nivells:

Nivells català

Documentació a presentar:

  • Títol del curs
  • Resguard de pagament del curs

Vies de tramitació del reemborsament del cost del curs:

Presencial
Unitat d’Atenció al Col·legiat
Demana cita prèvia.

Per correu electrònic a col.metges
Hauràs d’enviar el correu des de l’adreça de contacte registrada al CoMB.

Parelles lingüístiques

El CoMB ha impulsat el projecte Parelles lingüístiques per facilitar l’acollida i l’adaptació dels nous col·legiats que provenen de fora de Catalunya i que comencen a exercir en centres sanitaris catalans.

Aquests metges i metgesses han de desenvolupar la seva activitat professional en un entorn diferent del seu origen, un repte que requereix un treball d'adaptació i d'adquisició de noves habilitats.

Els objectius d’aquest projecte engegat pel CoMB són:

  • Ajudar els nous col·legiats a conèixer el català i el vocabulari mèdic, per fer possible que es puguin comunicar en la llengua materna o d’ús habitual dels pacients.
  • Donar orientació sobre el funcionament del sistema sanitari català, posar en contacte els nous col·legiats amb els valors i cultura de la societat catalana i facilitar la seva integració i acollida.

Com ho fem?

  • Disposem d’una bossa de metges voluntaris motivats per fer de formadors dels professionals nouvinguts.
  • Un cop el nou col·legiat ha emplenat el formulari per formar part d’aquest programa, analitzem les seves preferències i necessitats i el posem en contacte amb la seva parella lingüística.
Parelles lingüistiques
Si ets un nou col·legiat i acabes d’incorporar-te a treballar a Catalunya, altres companys metges poden ajudar-te a aprendre i a conèixer millor el català, així com el funcionament del sistema de salut.


Emplena el formulari, parelles.linguistiques i et posarem en contacte amb la teva parella lingüística.
Accés al formulari
Si ets metge o metgessa i vols participar en aquest projecte com a voluntari, t'animem a fer-ho amb el rol de formador. No cal tenir cap preparació especial, el més important és conèixer el català col·loquial i disposar d’una una mica de temps.

Si hi estàs interessat, pots emplenar el següent formulari .
Accés al formulari