Després del MIR: orientació professional

Després del MIR tens un ampli ventall d’opcions laborals al teu abast. Et donem algunes idees:

cercar feina

Si comences la teva carrera professional treballant per compte aliè, una de les millors maneres de cercar feina és inscriure’s a una borsa de treball. El Servei d’Ocupació del COMB t’ofereix aquest servei de forma gratuïta, si estàs col·legiat amb nosaltres. Només has de demanar cita prèvia i venir a fer l’entrevista per definir quin és el teu perfil i què és el que busques. A partir d’aquí, els tècnics del COMB t’enviaran aquelles ofertes que creguin que s’ajusten al que busques i que reuneixen unes bones condicions i garanties. L’àmbit de les ofertes és autonòmic, nacional i internacional.

L’Institut Català de la Salut (ICS) també té una borsa de treball a la que et pots inscriure de forma telemàtica. L’àmbit territorial al que pots accedir mitjançant aquesta borsa inclou totes les unitats d’atenció primària i hospitals que gestiona l’ICS a tota Catalunya. De la mateixa manera, pots recórrer als centres que integren el Sistema Sanitari Integral de Utilització Pública de Catalunya (SISCAT), que és de caràcter concertat. Això vol dir que els centres són de titularitat privada, però el CatSalut contracta la prestació de serveis. En aquest cas, pots trobar les ofertes de treball en les pàgines web pròpies de cada centre.

Si vols provar sort en el sector privat, les millors fonts d’informació són la Unió Catalana d’Hospitals i l’Associació Catalana d’Entitats de Salut. A través dels seus webs podràs accedir al llistat de centres i hospitals que en formen part.

Recorda que els contactes també són un gran recurs a l’hora de buscar feina, així com les candidatures espontànies. Si tens molt clar on vols treballar, no dubtis en contactar directament amb el centre i facilitar-lis el teu CV.

consulta privada

Si vols tenir la teva consulta privada o formar part del quadre mèdic de mútues o companyies asseguradores privades, t’expliquem quins són els punts que has de tenir en compte. L'Activitat Privada pot ser la teva activitat laboral principal o el complement a l’activitat per compte aliè. El procés per obrir una consulta complint amb la normativa vigent por resultar complex, però recorda que pots comptar amb el suport del CoMB i de les seves societats en totes les etapes.

Pots informar-te de tots els requisits per exercir per compte propi en l'apartat Medicina Privada d'aquest web.

Marxar a l'estranger

En aquest apartat pots trobar informació sobre els aspectes més rellevants que cal tenir en compte per exercir la professió mèdica o per realitzar l’especialització a diferents països de la UE i als Estats Units. Recorda que el Servei d’Ocupació del CoMB et pot ajudar a resoldre tots els teus dubtes en aquest aspecte.

Si gaudeixes amb la docència i l’ensenyament, has pensat en entrar a formar part del món acadèmic universitari? Per aconseguir-ho, el primer que has de fer és cursar un doctorat. De fet, aquesta és la única via per començar la teva carrera docent i de recerca a la universitat.

Els estudis de doctorat duren un mínim de 2 anys i culminen amb la defensa de la tesi doctoral, que són les conclusions d’una recerca original relacionada, en aquest cas, amb un tema de caràcter mèdic o científic.

Consulta amb la facultat de medicina de la universitat on vulguis cursar el doctorat, allà t’explicaran quins són els requisits d’accés al programa de doctorat.

Durant el MIR s’aprenen moltíssimes coses. S’aprèn medicina, com comunicar-se amb el pacient i la família, treball en equip… i també a identificar coses que podrien funcionar millor si es fessin d’una altra manera: un procediment mèdic, un protocol, alguna línia d’investigació que es podria explotar, etc.

Si hi ha alguna cosa que vols canviar i creus que pots aportar alguna idea valuosa, anima’t i sigues emprenedor! Recorda que el Col·legi posa a la teva disposició el programa d’Emprenedoria, que t’ajudarà a aconseguir fer realitat la teva idea.