L’Informe Anual 2021 del CoMB, ja disponible a la web

Informe Anual 2021

Recull tota l’activitat que el CoMB i el Grup Med van dur a terme al llarg de l’any passat, tot destacant les dades més rellevants corresponents a diferents àmbits. L’Informe Anual 2021 està disponible en pdf, issuu i format web interactiu.

+ informació

Podcast ‘Hipòcrates en pijama’ - Temporada 2

Hipòcrates en pijama, segona temporada

Un espai produït per l’equip de Comunicació del CoMB, amb el suport tècnic de Betevé Ràdio, on podeu escoltar històries, testimonis i experiències de la mà de metges i metgesses i d’altres professionals. Parlem de medicina, de salut... i de moltes coses més. Hi posem un toc final d’història i art, de la mà de Xavier Sierra, metge dermatòleg i president de la Fundació Museu d’Història de la Medicina de Catalunya.

+ informació

Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres

Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres

El grup, impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, neix com a espai de col·laboració amb professionals de diferents disciplines que, tot i no ser estrictament sanitàries, cada cop tenen més presència en l’àmbit de la salut.

+ informació

Beques Dr. José Luis Bada - convocatòria 2022

Beques Dr. José Luis Bada

S'ha obert la convocatòria per demanar una Beca Jose Luís Bada per cursar formació de postgrau o fer estades formatives aplicables al camp de la Cooperació Internacional
El període per enviar sol·licituds finalitzarà l'11 d'octubre de 2022

+ informació

#ElCoMBActuaUcraïna: campanya del CoMB per donar suport a necessitats derivades de la guerra a Ucraïna. Fem balanç

Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals

Als pocs dies de l'esclat de la guerra a Ucraïna, a finals de febrer passat, el CoMB va activar la campanya #ElCoMBActuaUcraïna, amb l'objectiu de contribuir a respondre a una nova crisi humanitària i de donar suport als professionals sanitaris. Us expliquem les accions fetes.

+ informació

Aprèn català per millorar la comunicació amb el pacient

Aprèn català per millorar la comunicació amb el pacient

Si ets un nou col·legiat i acabes d’incorporar-te a treballar a Catalunya, et reemborsem el cost dels cursos de català de nivells inicials que facis a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i t’ajudem, a més, a practicar l’idioma amb una parella lingüística.

+ informació
DESTAQUEM
L’App del CoMB ‘MetgesBarcelona’ s’actualitza amb noves funcionalitats i més seguretat
+
COMB L’App del CoMB ‘MetgesBarcelona’ s’actualitza amb noves funcionalitats i més seguretat

L'App del Col·legi ha renovat el disseny i el funcionament aportant noves funcionalitats i millores de seguretat i usabilitat, adaptant-se a l'evolució dels sistemes operatius iOS i Android. A través de l'app es podran signar documents del CoMB amb signatura electrònica avançada i emetre receptes mèdiques electròniques privades.

+ informació
Alba Martínez, metgessa de família de referència per a joves migrats: “Com a societat, els hauríem d’estar cuidant i el que fem és maltractar-los. És molt difícil fer-se gran així”
+
Blog del COMB Alba Martínez, metgessa de família de referència per a joves migrats: “Com a societat, els hauríem d’estar cuidant i el que fem és maltractar-los. És molt difícil fer-se gran així”

Alba Martínez és metgessa de família al CAP Passeig de Sant Joan de Barcelona i entre els seus pacients hi ha nois i noies que en algun moment han passat per Dar Chabab, un equipament per a joves migrats i en situació de vulnerabilitat i de carrer. Martínez ens explica com aborden la seva atenció sanitària al CAP en un moment vital complex, com és el de fer-se adult i fer-ho en un entorn sense referents.

+ informació
30a Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià a Vic
+
COMB 30a Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià a Vic

La Junta Comarcal d’Osona del CoMB i l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona (ACMO) han organitzat la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, celebració de la professió mèdica osonenca, on es van lliurar la XL edició dels Premis Sanitat Osona, la XXIII Beca d’Investigació d’Osona i l’IRIS CC i la XXIII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut.

+ informació
Acte de la professió mèdica al Garraf 2022
+
COMB La Junta Comarcal del Garraf del Col·legi de Metges celebra l’acte de la professió mèdica

La Junta Comarcal del Garraf del CoMB ha celebrat l'Acte de la Professió Mèdica del Garraf, un punt de trobada per tots els professionals de la salut que viuen i/o treballen a la comarca. Durant l'acte es va fer el lliurament de la 3a edició del Premi Dr. Josep Antoni Grífols i Roig 2022.

+ informació
Institut de Formació Mèdica i Lideratge
+
IFMiL L’IFMiL arrenca el curs 2022-23 amb nous màsters, postgraus i cursos

L’Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL) ja ha arrencat el nou curs 2022-23 amb una oferta ampliada de màsters, postgraus, cursos (tant online com presencials), tallers, etc. El catàleg de l’IFMiL està orientat a la formació continuada dels professionals de la salut des d’un enfocament transversal, modern i pràctic. En podeu consultar tota l’oferta aquí.

+ informació
Antonia Sambola, cardiòloga i experta en perspectiva de gènere: “La infrarepresentació de les dones als assajos clínics no s’està corregint, és una realitat que continua present”
+
Blog del COMB Antonia Sambola, cardiòloga i experta en perspectiva de gènere: “La infrarepresentació de les dones als assajos clínics no s’està corregint, és una realitat que continua present”

Antonia Sambola Ayala (Barcelona, 1960) és metgessa a la unitat de cures agudes cardiològiques a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i presidenta del grup de treball Dones en Cardiologia. Amb ella parlem de la salut cardiovascular de les dones i també de salut amb perspectiva de gènere. Pots escoltar l’entrevista al podcast Hipòcrates en pijama - T2 Ep. 2

+ informació
Hipòcrates en pijama: “De música al quiròfan i perspectiva de gènere”
+
Podcast Hipòcrates en pijama T2, episodi 2: “De música al quiròfan i perspectiva de gènere”

Joan Valls, metge resident de pediatria, toca el violí des de petit i ens explica com ha fet que aquestes dues vocacions es complementin, per exemple, interpretant peces en quiròfans i sales d’espera. Amb la cardiòloga Antònia Sambola parlem de medicina amb perspectiva de gènere i de salut cardiovascular de la dona. Tanquem amb un episodi ben curiós que reconstrueix Xavier Sierra i que va tenir lloc al s. XIX a l’antic hospital de la Santa Creu amb el Dr. Joan Giné i Partagàs com a protagonista.

+ informació
Informe Anual 2021
+
COMB L’Informe Anual 2021 del CoMB, ja disponible a la web

Recull tota l’activitat que el CoMB i el Grup Med van dur a terme al llarg de l’any passat, tot destacant les dades més rellevants corresponents a diferents àmbits. L’Informe Anual 2021 està disponible en pdf, issuu i format web interactiu.

+ informació
Elena Cases, R2 de psiquiatria i escriptora: “Tenir altres facetes, sobretot a nivell cultural o artístic, potencia molt la professió mèdica”
+
Blog del COMB Elena Cases, R2 de psiquiatria i escriptora: “Tenir altres facetes, sobretot a nivell cultural o artístic, potencia molt la professió mèdica”

Elena Cases Rodríguez està fent el seu segon any de la residència de Psiquiatria a l’Hospital Benito Menni de Sant Boi de Llobregat i és autora de quatre llibres, el darrer dels quals és Lapislàtzuli (El cep i la nansa, 2021), on aborda, amb un punt de vista feminista i reivindicatiu, les vivències i pensaments d’uns personatges que intenten entendre la seva existència.

+ informació
Hipòcrates en pijama, el podcast del Col·legi de Metges de Barcelona
+
Podcast Hipòcrates en pijama 2a temporada, episodi 1: “D’escriptura i qualitat del son”

La necessitat d’escriure i el gust per les lletres acompanyenClàudia Codina, metgessa resident de medicina interna i articulista a la revista cultural Catorze.cat, que ens explica com compagina aquesta doble vocació. Conversem amb la neuròloga Anna Fernández Arcos i coneixem les principals claus per entendre per què necessitem dormir prou hores i per què és important la bona qualitat del son. De la mà de Xavier Sierra, fem un recorregut per l’evolució de la cirurgia a través de l'art.

+ informació
Ana Fernández Arcos, neuròloga experta en son: “No dormir bé està assumit com a normal, però no ens hi hem d
+
Blog del COMB Ana Fernández Arcos, neuròloga experta en son: “No dormir bé està assumit com a normal, però no ens hi hem d’acostumar”

El son és un element fonamental per a la nostra salut, però no sempre hi parem l’atenció que es mereix. Al voltant d’un 30% de la població pateix diverses alternacions del son. Parlem sobre el descans nocturn i la seva importància amb Ana Fernández Arcos, neuròloga i experta en son de la Unitat del Son de l’Hospital de Sant Pau. Pots escoltar l’entrevista al podcast Hipòcrates en pijama - T2-01

+ informació
salut sense llar
+
Actes del COMB Jornada #SalutSenseLlar

Com s’està prestant l’atenció sanitària a les persones sense llar a Barcelona? Estem donant resposta a les seves necessitats de salut? Aquesta jornada té com a objectius visibilitzar quines mancances tenim, conèixer què s’està fent en altres ciutats d’Europa i contribuir a impulsar noves propostes per a professionals, entitats i administracions que millorin la qualitat de l’assistència i que garanteixin l’accessibilitat d’aquests ciutadans i ciutadanes als serveis de salut.

+ informació
Apunts de Deontologia
+
COMB Apunts del Codi de Deontologia: un acostament a situacions de la pràctica professional des del Codi de Deontologia

La Comissió de Deontologia del CoMB posa en marxa una nova iniciativa amb l’objectiu d’acostar de manera resumida, útil i molt pràctica el contingut del Codi de Deontologia als metges i metgesses.

+ informació
Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals
+
COMB Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals

Als pocs dies de l’esclat de la guerra a Ucraïna, a finals de febrer passat, el Col·legi de Metges de Barcelona va activar la campanya #ElCoMBActuaUcraïna, amb l’objectiu de contribuir a respondre, en la mesura de les seves possibilitats, a una nova crisi humanitària i de donar suport als professionals sanitaris.

+ informació
Josep Maria Benet, metge de família i pagès: “El dia que em jubili de la medicina tindré molta feina amb les oliveres”
+
Blog del COMB Josep Maria Benet, metge de família i pagès: “El dia que em jubili de la medicina tindré molta feina amb les oliveres”

Josep Maria Benet és un metge de família de caràcter afable i posat, en aparença, tranquil. Treballa a l’ABS Sant Pere de Ribes (EAP Garraf Rural). Benet té una forta vinculació amb la terra. La seva infantesa i joventut ha transcorregut entre oliveres, ametllers, avellaners i vinyes. I, tot i dedicar-se a la medicina, mai ha deixat del tot la pagesia. És, a més, tot un expert en oli.

+ informació
20ª Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica: retrobament a Puigcerdà amb un cartell de ponents de luxe
+
COMB 20a Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica: retrobament a Puigcerdà amb un cartell de ponents de luxe

La jornada va combinar temes d’actualitat i qüestions de fons, com la necessitat de plantejar i fer front a les transformacions que ha d’entomar el sistema sanitari de manera urgent, algunes de les quals ja estaven sobre la taula abans de la pandèmia, mentre que d’altres han sorgit o s’han fet més evidents arran d’aquesta crisi.

+ informació