Beques Dr. José Luis Bada - convocatòria 2022

Beques Dr. José Luis Bada

S'ha obert la convocatòria per demanar una Beca Jose Luís Bada per cursar formació de postgrau o fer estades formatives aplicables al camp de la Cooperació Internacional
El període per enviar sol·licituds finalitzarà l'11 d'octubre de 2022

+ informació

Vídeo de la jornada “Desburocratitzar el procés assistencial: propostes de millora i experiències amb nous rols professionals per al sistema sanitari”.

Desburocratitzar el procés assistencial: propostes de millora i experiències amb nous rols professionals per al sistema sanitari

Recupera la sessió formativa de l’IFMiL i el CCMC.

+ informació

Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres

Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres

El grup, impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, neix com a espai de col·laboració amb professionals de diferents disciplines que, tot i no ser estrictament sanitàries, cada cop tenen més presència en l’àmbit de la salut.

+ informació

#ElCoMBActuaUcraïna: campanya del CoMB per donar suport a necessitats derivades de la guerra a Ucraïna. Fem balanç

Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals

Als pocs dies de l'esclat de la guerra a Ucraïna, a finals de febrer passat, el CoMB va activar la campanya #ElCoMBActuaUcraïna, amb l'objectiu de contribuir a respondre a una nova crisi humanitària i de donar suport als professionals sanitaris. Us expliquem les accions fetes.

+ informació

Podcast ‘Hipòcrates en pijama’

Hipòcrates en pijama

Un espai produït per l’equip de Comunicació del CoMB, amb el suport tècnic de Betevé Ràdio, on podeu escoltar històries, testimonis i experiències de la mà de metges i metgesses i d’altres professionals. Parlem de medicina, de salut... i de moltes coses més. Hi posem un toc final d’història i art, de la mà de Xavier Sierra, metge dermatòleg i president de la Fundació Museu d’Història de la Medicina de Catalunya.

+ informació

Aprèn català per millorar la comunicació amb el pacient

Aprèn català per millorar la comunicació amb el pacient

Si ets un nou col·legiat i acabes d’incorporar-te a treballar a Catalunya, et reemborsem el cost dels cursos de català de nivells inicials que facis a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i t’ajudem, a més, a practicar l’idioma amb una parella lingüística.

+ informació
DESTAQUEM
Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals
+
COMB Balanç de la campanya #ElCoMBActuaUcraïna: donació a Farmamundi, lliurament de material sanitari i mobilització de professionals

Als pocs dies de l’esclat de la guerra a Ucraïna, a finals de febrer passat, el Col·legi de Metges de Barcelona va activar la campanya #ElCoMBActuaUcraïna, amb l’objectiu de contribuir a respondre, en la mesura de les seves possibilitats, a una nova crisi humanitària i de donar suport als professionals sanitaris.

+ informació
Josep Maria Benet, metge de família i pagès: “El dia que em jubili de la medicina tindré molta feina amb les oliveres”
+
Blog del COMB Josep Maria Benet, metge de família i pagès: “El dia que em jubili de la medicina tindré molta feina amb les oliveres”

Josep Maria Benet és un metge de família de caràcter afable i posat, en aparença, tranquil. Treballa a l’ABS Sant Pere de Ribes (EAP Garraf Rural). Benet té una forta vinculació amb la terra. La seva infantesa i joventut ha transcorregut entre oliveres, ametllers, avellaners i vinyes. I, tot i dedicar-se a la medicina, mai ha deixat del tot la pagesia. És, a més, tot un expert en oli.

+ informació
20ª Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica: retrobament a Puigcerdà amb un cartell de ponents de luxe
+
COMB 20a Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica: retrobament a Puigcerdà amb un cartell de ponents de luxe

La jornada va combinar temes d’actualitat i qüestions de fons, com la necessitat de plantejar i fer front a les transformacions que ha d’entomar el sistema sanitari de manera urgent, algunes de les quals ja estaven sobre la taula abans de la pandèmia, mentre que d’altres han sorgit o s’han fet més evidents arran d’aquesta crisi.

+ informació
Mireia Sans, metgessa de família i experta en telemedicina: “La telemedicina no és el futur, és el present”
+
Blog del COMB Mireia Sans, metgessa de família i experta en telemedicina: “La telemedicina no és el futur, és el present”

Mireia Sans és metgessa de família i directora assistencial del CAP Comte Borrell–CAPSBE. També presideix la Secció Col·legial de Metges e-Salut. Parlem de com fer un ús adequat i segur de la telemedicina i de com ha arribat al sistema sanitari per quedar-s’hi. Pots escoltar l’entrevista al podcast Hipòcrates en pijama - 12

+ informació
Vacuna COVID-19: És necessari oferir un segon reforç en aquests moments i a qui?
+
COMB Vacuna COVID-19: És necessari oferir un segon reforç en aquests moments i a qui?

Un nou informe del Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment de la COVID-19 (GCMSC) analitza l’impacte de la subvariant BA.5 d’òmicron a Catalunya i emet una sèrie de recomanacions per a l’estratègia de vacunació amb dosis de reforç.

+ informació
La Schubertíada i la Fundació Galatea s’uneixen per oferir un concert en homenatge als professionals sanitaris en el 30è aniversari del festival
+
Fundació Galatea La Schubertíada i la Fundació Galatea s’uneixen per oferir un concert en homenatge als professionals sanitaris en el 30è aniversari del festival

La Schubertíada, un dels festivals de música de cambra europeus més prestigiosos, arriba aquest any al seu 30è aniversari i dedicarà un dels seus concerts als professionals de la salut, en reconeixement a la seva tasca, dedicació i coratge al llarg de més de dos anys de pandèmia de COVID-19. El concert tindrà lloc el 27 d’agost, a les 19.30 hores, a l’incomparable escenari de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran,

+ informació
El Col·legi de Metges de Barcelona homenatja els seus col·legiats centenaris i els col·legiats honorífics
+
COMB El Col·legi de Metges de Barcelona homenatja els seus col·legiats centenaris i els col·legiats honorífics

La Secció Col·legial de Metges Sèniors del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va reconèixer durant la seva assemblea anual, celebrada el passat 15 de juny, la figura dels metges i metgesses que tenen 100 anys o més i que formen part de la col·legiació.

+ informació
Iolanda Miró i Vinaixa, una metgessa amb un enfocament divers de la professió: “La pregunta del milió sempre ha estat la mateixa: com és que no estàs fent el que fan tots els metges?”
+
Blog del COMB Iolanda Miró i Vinaixa, una metgessa amb un enfocament divers de la professió: “La pregunta del milió sempre ha estat la mateixa: com és que no estàs fent el que fan tots els metges?”

La metgessa Iolanda Miró ha d’agafar aire per explicar a què es dedica professionalment. Si no fa de tot, gairebé. Miró fa assistència al Servei de Reumatologia de l’Hospital CIMA, és redactora i editora de textos mèdics, fa peritatges mèdics, revisa temes de farmacovigilància, col·labora amb el TERMCAT i podríem continuar. Miró va sortir de la clàssica carrera mèdica i va endegar el seu propi camí professional a través de la cura de les paraules.

+ informació
hipòcrates en pijama - episodi 12
+
Podcast Hipòcrates en pijama Episodi 12: “De tires còmiques i telemedicina"

El metge internista Omar El Boutrouki ens parla de la seva passió pel dibuix i pel còmic i de les tires i vinyetes sobre la pandèmia que ha anat publicant a les xarxes, on el trobem sota l’àlies @eldoctorhumà. Entrevistem la metgessa de família Mireia Sans per aprofundir en l’ús de la telemedicina i en com i quan utilitzar-la amb seguretat en la pràctica assistencial. Xavier Sierra fa un reconeixement al doctor Pere Mata, impulsor de la medicina forense a Catalunya.

+ informació
Beques Dr. José Luis Bada
+
COMB Beques Dr. José Luis Bada - convocatòria 2022

S'ha obert la convocatòria per demanar una Beca Jose Luís Bada per cursar formació de postgrau o fer estades formatives aplicables al camp de la Cooperació Internacional
El període per enviar sol·licituds finalitzarà l'11 d'octubre de 2022

+ informació
Judith Marín-Corral, responsable del programa d’humanització de les UCIs de Parc de Salut Mar: “Vam donar accés a l’UCI les 24 hores del dia, i no només als familiars adults, també als nens i, fins i tot, a les mascotes”
+
Blog del COMB Judith Marín-Corral, responsable del programa d’humanització de les UCIs de Parc de Salut Mar: “Vam donar accés a l’UCI les 24 hores del dia, i no només als familiars adults, també als nens i, fins i tot, a les mascotes”

Des de fa uns anys, molts professionals s’esforcen a humanitzar les UCIs. Són les petites grans revolucions que duen a terme equips com el que lidera al Parc de Salut Mar, la metgessa intensivista Judith Marín-Corral, qui ens explica com estan fent de les seves UCIs un lloc una mica més acollidor, a la mida de les persones Pots escoltar l'entrevista al podcast Hipòcrates en pijama - 11

+ informació
Hipòcrates en pijama Episodi 11 “De futbol i humanització de les UCI”
+
Podcast Hipòcrates en pijama Episodi 11: “De futbol i humanització de les UCI"

El pneumòleg Ferran Morell reviu la història de Galens Catalonia, l’equip de futbol integrat per metges que va ser pioner i que es manté actiu a les competicions des de l’any 1972. Conversem amb la intensivista Judith Marín-Corral, que ens posa al dia del moviment d’humanització de les UCI i dels beneficis que implica per als pacients. Amb Xavier Sierra, coneixem qui i com es va identificar el primer coronavirus, a mitjans dels anys 60.

+ informació
Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres
+
CCMC Neix el Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS): una aposta per trencar barreres

El grup, impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, neix com a espai de col·laboració amb professionals de diferents disciplines que, tot i no ser estrictament sanitàries, cada cop tenen més presència en l’àmbit de la salut.

+ informació
Joan Valls, R1 de pediatria i violinista: “El violí forma part de mi: no m’imagino un món sense música ni sense tocar”
+
Blog del COMB Joan Valls, R1 de pediatria i violinista: “El violí forma part de mi: no m’imagino un món sense música ni sense tocar”

Joan Valls Ramon-Cortés és resident de primer any de pediatria a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues del Llobregat i toca el violí des dels 6 anys. Recentment, un vídeo d’Instagram on se’l veu tocant en directe al quiròfan en una operació pediàtrica es va fer viral. Parlem amb ell de la seva afició musical i de les característiques de l’especialitat de pediatria.

+ informació
Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS)
+
CCMC Presentació del Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS)

16 de juny a les 18.00 hores al CoMB Aquest projecte està impulsat pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) i vol esdevenir un espai de participació i col·laboració dels metges i metgesses amb professionals de diverses disciplines que, no essent estrictament mèdiques o assistencials sanitàries, tenen cada dia més presència en el diagnòstic, terapèutica i prevenció de malalties.

+ informació
Carles Guerra, comissari de l’exposició sobre Francesc Tosquelles: “Tosquelles trenca amb la idea de la psiquiatria com una forma de contenció de la malaltia mental, que evitava tenir contacte amb el malalt”
+
Blog del COMB Carles Guerra, comissari de l’exposició sobre Francesc Tosquelles: “Tosquelles trenca amb la idea de la psiquiatria com una forma de contenció de la malaltia mental, que evitava tenir contacte amb el malalt”

Carles Guerraés crític d’art, docent i investigador, i un dels comissaris, juntament amb Joana Masó, crítica literària i professora de la Universitat de Barcelona, de l’exposició “Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat”, que el CCCB dedica a la figura del metge català que va transformar les institucions psiquiàtriques amb les seves pràctiques pioneres en els camps terapèutic, polític i cultural.

+ informació