Epidèmia d'infecció respiratòria (COVID-19) pel coronavirus SARS-CoV-2: informació bàsica
per als professionals de la salut


Informació d'última hora


Pla d'acció del CoMB

 

Darrera actualització: 24 de març de 2020

El 31 de desembre de 2019, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar de diversos casos de pneumònia detectats a la ciutat xinesa de Wuhan (província d'Hubei) causats per un virus desconegut.

El 7 de gener de 2020, les autoritats xineses van confirmar la identificació d'un nou coronavirus, de la mateixa família que el virus causant d'infeccions respiratòries de vies altes comuns i també dels anomenats SARS (Síndrome Respiratòria Aguda Greu – Severe Acute Respiratory Sindrome) i MERS (Síndrome Respiratòria de l'Orient Mitjà – Middle East Respiratory Sindrome).

El 30 de gener de 2020, l'OMS va declarar aquesta situació com una Emergència de Salut Pública d'Interès Internacional (PHEIC, en anglès)

Aquest nou coronavirus ha estat anomenat com a "SARS-CoV2" i la malaltia que provoca ha estat denominada per l'OMS com a COVID-19 (COronavirus Infectious Disease - 19, per l'any 2019).

L'OMS i experts mundials treballen per conèixer més a fons aquest coronavirus, per tal de determinar què han de fer les autoritats sanitàries de cada país per respondre-hi en cada moment. En aquest enllaç de l'OMS podeu consultar la informació diària i actualitzada de la situació.

*Nota important: aquesta informació s'adreça als professionals sanitaris. Reflecteix l'estat del coneixement actual, que és canviant, de la malaltia. S'actualitzarà periòdicament. En cas necessari, cal consultar els documents oficials de les agències de Salut Pública.

 

 

INICI

COVID-19: claus de l'epidèmia

Informació d'autoritats sanitàries

Medicina Privada

Campanya donacions

Informació gràfica

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web