Arxiu històric de les Ciències de la Salut

L’Arxiu s’inaugurà el 1994 solament amb els llibres del Dr. Simeó Selga, uns 400, i ara ha esdevingut un ens amb més 35.000, dels quals uns 12.000 estan indexats informàticament en sistema Isis, i esperem oferir-los en breu per Internet. També conté algunes revistes i documents diversos.

Aquests materials han vingut unes vegades llegats per famílies de sanitaris traspassats, altres per sanitaris vius que no disposen de lloc suficient per conservar-los i volen que una institució els guardi allò que tant estimen, altres vegades, per professionals que en jubilar-se deixen el consultori i disposen de menys espai. Un dels camps d'indexació dels materials és el propi nom del legatari.

Cercar llibres

 

XXII Premi d'Història de la Medicina Catalana “Oleguer Miró i Borràs”

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, palesant l’interès de potenciar els estudis d’àmbit cultural català, mitjançant l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut de Manresa, convoca aquest premi amb les col·laboracions científiques de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, de la Societat Catalana d’Història de la Medicina, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de l’Institut Joan Lluís Vives i de l’Institut Ramon Llull.

El premi, de caràcter anual, es convoca per a l’any 2018 amb la dotació de 3.000 euros, podent optar al mateix tots els interessats en la temàtica històrica de les ciències de la salut.

Ens pots trobar a...

E-mail:Tel
:
93 874 27 51

Localització:

C. d'Alcalde Armengou, 11-1. 08242-Manresa

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web