Arxiu històric de les Ciències de la Salut

L'Arxiu es va inaugurar l'any 1994 coincidint amb el centenari del CoMB, únicament amb uns 400 llibres propietat del Dr. Simeó Selga, i en l'actualitat ha esdevingut una biblioteca col·lectiva del passat professional, amb volums del segle XVII fins a inicis del segle XXI. El fons disposa d'uns 35.000 volums dels quals més de 20.000 estan catalogats i es poden trobar pel títol o nom de l'autor mitjançant la utilitat.


Cercar llibres


Aquesta biblioteca també custodia algunes revistes, fotografies i documents diversos, i s'ha construït a partir de donacions dels familiars de sanitaris traspassats, del lliuraments d'aquells que no disposen de lloc per conservar-los, o dels qui ja els consideren obsolets per al seu treball, sempre conservant el nom del professional que els ha donat. L'Arxiu es fa càrrec del trasllat, prèvia petició i tria, doncs només es recullen els materials que encara no són presents al fons.

Els llibres i documents són objecte d'estimació, i el projecte de l'Arxiu és custodiar-lo i oferir-los per la consulta a estudiosos i erudits.

 

XXIII Premi d'Història de la Medicina Catalana “Oleguer Miró i Borràs”

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, palesant l’interès de potenciar els estudis d’àmbit cultural català, mitjançant l’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut de Manresa, convoca aquest premi amb les col·laboracions científiques de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, de la Societat Catalana d’Història de la Medicina, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, de l’Institut Joan Lluís Vives i de l’Institut Ramon Llull.

El premi, de caràcter anual, es convoca per a l’any 2019 amb la dotació de 3.000 euros, podent optar al mateix tots els interessats en la temàtica històrica de les ciències de la salut.

Ens pots trobar a...

E-mail:Tel
:
93 874 27 51

Localització:

C. d'Alcalde Armengou, 11-1. 08242-Manresa

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web