Orquestra Ars Medica

Ars Medica és una orquestra de cambra de músics no professionals, principalment metges i altres professionals procedents de l'àrea de la salut. La seva finalitat és gaudir, i fer gaudir, interpretant música amb el millor nivell possible.

Quan el repertori i l'ocasió ho requereixen, l'orquestra Ars Medica incorpora instrumentistes de fusta, metall o percussió. També miren d'equilibrar el repertori amb solistes convidats o col·laborant amb diverses entitats corals.
Les orquestres de metges existeixen a molts països, especialment a Alemanya (encara que no sempre tots els seus components són metges). L'Orquestra Ars Medica, l'única de metges existent a Espanya, s'ha enriquit, igual que altres orquestres europees, amb membres d'altres professions.

Cal destacar que l'orquestra Ars Medica és una associació sense ànim de lucre i els instrumentistes que en formen part actuen sense cap interès econòmic.

Trajectòria

L'Orquestra va néixer l'any 1984 amb el suport del Col·legi de Metges de Barcelona per iniciativa d'un grup de metges entre els quals hi havia, entre d'altres, els metges Francesc Segarra Obiol, pneumòleg que va triomfar a Boston i va tornar a Catalunya per raons familiars esdevenint important en la lluita antitabac al país, i el Dr. Jordi Solé Bachs, neurofisiòleg de l'Hospital Clínic. En aquell moment, va ser una de les poques orquestres de Barcelona formada per músics amateurs no vinculades a l'ensenyament. Avui en dia, encara és l'única orquestra de metges de tot Espanya dedicada a la interpretació de música clàssica.

Formada per uns 30 membres, ha interpretat, amb reforços obligats, obres com El Messies de Händel, la Missa en re de Dvorak, el Concert de Brandemburg núm. 4, la Suite Orquestral núm. 2 de J. S. Bach i concerts de Stamitz, Telemann, Porpora i el Glòria de Vivaldi, aquest en col·laboració amb les Corals d'Enginyers i d'Advocats de Barcelona. L'any 2010 va commemorar el seu 25è aniversari amb concerts al Casal del Metge i a l'església del Pi.

Els directors durant aquests anys transcorreguts han estat diversos, com Francesc Garrigosa, Enric Ribó, Jordi Colomer, Joaquim Miranda, Fernando Marino, Antoni Guinjoan, Hermann Bieg, Joan Cantarell i, des de la temporada 2012-2013, Alfons Reverté Casas.

Ens pots trobar a...

Teléfono: 93 567 88 88 - Extensión 1236

Fax: 93 567 88 24

E-mail:

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web