Parelles lingüístiques

El CoMB ha impulsat el projecte Parelles lingüístiques per facilitar l’acollida i l’adaptació dels nous col·legiats que provenen de fora de Catalunya i que comencen a exercir en centres sanitaris del nostre territori.

Aquests metges i metgesses han de desenvolupar la seva activitat professional en un entorn de diversitat cultural diferent a la del seu país d’origen, un repte que requereix un important treball d’adaptació i d’adquisició de noves capacitats.

El nostre interès amb aquest projecte és:

  • Ajudar-los a conèixer el català i el vocabulari mèdic, per possibilitar que es puguin comunicar amb els pacients en la seva pròpia llengua materna.
  • Donar-los orientació sobre el funcionament sistema sanitari català, posar-los en contacte amb els valors culturals de la societat catalana, i així facilitar la seva integració.
Parelles lingüistiques

Com ho fem?

  • Disposem d’una bossa de metges voluntaris disposats a fer de formadors d’aquests professionals nouvinguts.
  • Un cop el nou col·legiat ha emplenat el formulari per formar part d’aquest programa, analitzem les seves preferències i necessitats i el posem en contacte amb la seva parella lingüística.
Si ets un nou col·legiat que acabes d’incorporar-te a treballar a Catalunya, companys i companyes metges poden ajudar-te a conèixer millor el nostre idioma i el funcionament del sistema sanitari català.

Emplena el formulari, envia'l a parelles.linguistiques i et posarem en contacte amb la teva parella lingüística.
Accés al formulari
Si ets un metge o metgessa que vols participar en aquest projecte com a voluntari, t'animem a participar amb el rol de formador. No cal tenir cap preparació especial, el més important és conèixer el català col·loquial i disposar d’una una mica de temps.

Si hi estàs interessat, pots emplenar el següent formulari i envia'l a parelles.linguistiques.
Accés al formulari