Coral institucional del CoMB

L'any 2011 es va recuperar l'antiga Coral del Col·legi de Metges de Barcelona, després d'un procés de col·laboració amb la Coral de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que va finalitzar amb la fusió d'ambdues corals l'any 2012

Coral del Col·legi de Metges de Barcelona

Fundada el 1956, va desenvolupar una intensa activitat fent concerts al Palau de la Música, al Vaticà i gravant discos de gran qualitat. Després d'un temps inactiva, reaparegué el 2012 i es presentà a l'església de Sant Ramon de Penyafort amb un Concert Intercol·legial de polifonia del Renaixement. D'aleshores ençà ha participat en les activitats institucionals del Col·legi i ha fet una trentena de concerts, amb les cites anyals del Concert Intercol·legial, el Concert de Primavera, el Concert de Nadal, l'acompanyament en el funeral dels companys difunts i també uns 10 concerts benèfics cada any com el 13 de novembre de 2013 al Liceu per la Fundació Josep Carreras i la Fundació Grup Agata contra el càncer de mama i també concerts a benefici de les Lligues contra el Càncer de Barcelona, Vic, Girona, la Fundació Vita Mundi i l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

El 2015 va cantar al CoMB, a Sant Pau, a la UAB a Bellaterra, a l'Auditori de Girona, a l'Auditori de Vic i per Nadal va fer 5 concerts benèfics de Carols tradicionals anglesos a diferents indrets de Barcelona.

Coral de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Fundada el 1992, per iniciativa del prior, Dr. J.M. Forcada, Dr. En Medicina i Cirurgia, participa en totes les activitats institucionals tant civils com universitàries i religioses de l'hospital. La componen una trentena de cantaires vinculats a l'Hospital. Ha fet un centenar de concerts per a entitats culturals i benèfiques del nostre país.

El director: Jordi Craven–Bartle Lamote de Grignon

És doctor en Medicina i Cirurgia, director del Servei d'Oncologia Radioteràpica i ex-president del Cos Facultatiu de l'Hospital de Sant Pau, Medalla d'Or de la Asociación Española de Oncología y Radioterapia, de la que fou fundador i President. Vicerector de La Universitat Catalana d'Estiu. Professor de Medicina de la UAB i de Bioètica de l'Institut Borja (URL) i membre de la Junta de Govern del Col·legi de Metges. El 2004 va rebre el Premi a l'Excel·lència Professional.

Com a músic, inicià la formació amb el seu avi, el compositor i director d'orquestra Ricard Lamote de Grignon. Cursà els estudis reglats de solfeig i piano al Conservatori Municipal de Barcelona, direcció coral i harmonia amb el mestre Ernest Cervera i, posteriorment, fou cantaire del Cor Madrigal i deixeble del seu fundador, el Mestre Manuel Cabero.

El director assistent: Miquel Rovirosa i Franch

Doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Cirurgia Cardiaca Infantil i ex-Coordinador de la secció de Cirurgia Cardiaca Pediàtrica de l'Hospital Materno-Infantil "Vall d'Hebrón" de Barcelona i posteriorment a l'HSJD, membre de la Junta de Govern de l'ACMCB del 1986 al 1994. Va rebre l'any 2015 de mans del President de la Generalitat de Catalunya, el Premi a l'Excel·lència Professional del CoMB.

Com a músic, va cursar els estudis de Cant Coral i Professor de solfeig pel Conservatori de Tarragona i Professor Professional de Piano pels Conservatoris de Tarragona i Saragossa, Estudis de grau mitjà d'Orgue del Conservatori el Bruc de Barcelona, Director de la Coral: Ars Musica (Barcelona 1985-1990), Director i cofundador de Coral HSJD (1998-2003), Director i cofundador de la Capella de Música de St Felip Neri i posteriorment Verge de Gràcia que desenvolupa actualment. El 2013 es va incorporar com a Director Assistent de la Coral del CoMB.

El director assistent: Jordi Félez Brugués

Doctor en Medicina, especialista en Hematologia Clínica i investigador de l'Institut de Recerca Oncològica en l'àmbit d'Hemostàsia i Trombosi. Ha publicat més d'un centenar de treballs de recerca en revistes d'àmbit internacional. Com a músic, és  trompetista i va fundar (2005) i dirigir als seus inicis, la Coral Veus sense Fronteres, formada per metges i personal sanitari que actua en campanyes de sensibilització per Metges sense Fronteres i  altres entitats solidaries. Ha esta fundador i director de la Coral Turó de Sant Pau (2007 i 2015) i col·labora amb la nostra Coral del CoMB des de el 2015. 

T'animes a cantar a la coral?

Per a més informació o per apuntar-te a la Coral, pots enviar un correu a o trucar al telèfon 93 567 88 60.

Els assajos són els dimarts a les 18 h a l’edifici del Col·legi.

 

Ets músic i vols aparèixer en aquest espai?

 

Posa't en contacte amb:

Àrea Sociocultural

Telèfon:
93 567 88 88 - Extensió 1236

Fax: 93 567 88 24

E-mail:
COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web