Sort que et tinc a tu

Sort que et tinc a tu

Autor: Dr. Daniel Figuerola i Pino

Editorial Columna, 2018
446 pàgines. Novel·la. Cartoné amb sobrecoberta
ISBN: 978-84-664-2398-4
18,50€
Correu de l’autor: danielfiguerola@frcf.cat

Descarregar fragment
L’argument es desenvolupa dins l’àmbit sanitari. Dos condeixebles de la Facultat de Medicina de la UB de finals dels seixanta i principis dels setanta congrien una sòlida amistat tot compartint els estudis, neguits socials, polítics i de joventut.

Aquesta relació continua en l’etapa professional, en què es confronten visions de l’exercici, de les parelles, del món que els envolta. La narració pren una nova dinàmica quan entra en les seves vides la Thais, una infermera casada que desencadena passions i competència.

La trama està ben concebuda i l’autor utilitza els seus coneixements mèdics, de la navegació a vela i de la condició humana, per donar a l’obra la consistència que té, tant en l’essencial com en el més contingent.

És una novel·la extensa i amb ritme, que sens dubte plaurà a tota classe de lectors.

Daniel Figuerola i Pino

Neix a Barcelona l’any 1947. Cursa els primers estudis i el Batxillerat a la capital i Medicina a la Universitat de Barcelona, on es llicencia el 1970. Es forma en l’especialitat d’Endocrinologia i Nutrició a l’Hospital Clínic i l’exerceix al mateix centre des del 1975. Doctorat el 1986 a la UB. Cap de la Secció de Diabetis de l’Hospital entre el 1975 i el 1989; a partir d’aquell any és director de la Fundació Rossend Carrasco i Formiguera, fins ara. Ha publicat cinc llibres i més de cent articles professionals i ha estat col·laborador del tractat de Medicina Interna Farreras – Rozman. Apassionat del jazz, la navegació a vela i la literatura, escriu des de sempre i és autor de “Confidències d’un metge tafaner” (2004) i “Confidències d’un docent: reflexions d’un metge aprenent de mestre” (2011). “Sort que et tinc a tu” és la seva primera novel·la i esperem que en segueixin moltes més.