Putu Virus

Putu virus. Crònica d’un metge resident durant la crisi de covid-19 a l’Atenció Primària

Autor: Dr. Albert Bellvert i Ríos

Autoedició, en català. (Ed. Planeta, en castellà)
209 pàgines. Narrativa. Rústica
Drets reservats per l’autor
12,90€
Correu de l’autor: albertbellvert@gmail.com

Descarregar fragment
En primer lloc pot sorprendre el títol, explicat amb escreix pel subtítol. Descriu la duresa de la lluita d’un resident de Medicina Familiar i Comunitària –un metge novell- contra la pandèmia de virus SARS-Cov-2, desconegut, des d’un punt calent com és l’Atenció Primària. L’autor ha estructurat l’obra com si fos la història clínica d’un pacient i desgrana els capítols des dels “Antecedents patològics” i “Hàbits tòxics” fins al “Desconfinament” o fase de resolució. Un apèndix al final inclou el llistat de personal sanitari i auxiliar mort arran la crisi sanitària fins el 18 de maig de 2020. El pròleg és del Dr. Carles Albadalejo i Blanco, tutor de l’autor en la seva formació com a MIR.

És un llibre escrit de pressa, vivencial, en primera persona, en què el Dr. Bellvert aboca l’experiència vertiginosament viscuda al llarg de poc més dels dos primers mesos de la crisi epidèmica. Hi trobem coneixement, sentiments, professionalitat i una relació amb l’entorn complexa, duta al límit.

És un testimoni de primera mà, mèdic i antropològic, que ajuda al lector a entendre què ha passat en aquest brot pandèmic que ara, a finals de juny, encara no ha acabat, i amb la incertesa de quina serà la seva evolució final.
Albert Bellvert i Ríos

Albert Bellvert i Ríos neix a Pineda de Mar el 1991 i cursa els primers estudis a l’Institut Bell-lloc del Pla (Girona) fins el 2009, any que inicia Medicina a la Universitat de Navarra, on es gradua el 2015. Tot seguit fa el MIR de Medicina Familiar i Comunitària a l’Hospital Germans Trias i Pujol, i al CAP de Llefià (Badalona) on actualment exerceix.