portada_poesies confinades

Poesies confinades. 100 poemes de l'any de la pandèmia

Autor: Dr. Xavier Sierra Valentí

Autoedició limitada de 98 exemplars numerats, a benefici de la recerca de la COVID-19
135 pàgines. Poemari. Format original de llibre de 10 x 29,5 cm
16€
Correu de l’autor: xsierrav@gmail.com

Descarregar fragment
Aquest llibre és el recull d’uns poemes escrits durant el confinament obligat i decretat per combatre la pandèmia de la covid-19. L’autor, convençut del valor terapèutic de la poesia, es planteja un repte: escriure un poema diari que va enviant als seus amics i publicant a les xarxes socials. Una forma de fer companyia en un temps d’incertesa i de temença.
El florilegi es compon de poemes variats en la forma i el fons. Tracten temes com la vida, la malaltia i la mort, però també la tendresa, la sensualitat i l’amor. També hi troben espai les reivindicacions i la ironia. La diversitat reflecteix els diversos estats anímics de l’autor al llarg de la reclusió.
El llibre, una petita obra d’art de format actualment força insòlit, s’ha enriquit amb il·lustracions originals d’artistes que s’han sumat al projecte. Entre tots han aconseguit transformar un projecte de solitud i aïllament en una obra col·lectiva.
El lector té a les seves mans un poemari diferent, el testimoni líric del que ha estat el període de confinament a la llar i dels sentiments que ha desvetllat. Aquesta no és només una obra recomanable, sinó també quasi de referència pel seu significat i intenció.
Dr. Xavier Sierra

Xavier Sierra i Valentí neix a Girona l’any 1952. Passada la primera etapa de formació estudia Medicina a Barcelona, i es llicencia a la UAB l’any 1975. Cursa l’especialitat de Dermatologia, a la què consagra la seva vida professional, que exerceix quasi sempre a Terrassa, on viu. Es doctora a la Complutense de Madrid el 1980. Es llicencia en Humanitats a la UOC el 2009. Acadèmic corresponent de la RAMC. És un autor prolífic de llibres i articles no només mèdics, sinó també de història, art i literatura; ha publicat antologies poètiques i traduccions de poemes. És molt conegut pel seu bloc “Un dermatólogo en el museo”: xsierra.blogspot.com