migpaiunaflor

Mig pa i una flor

Autor: Dra. Esperança Castell Rodríguez

Editorial Meteora
107 pàgines. Poesia. Rústica
ISBN: 978-84-120603-3-1
15€
Correu electrònic de l'autora: 16409ecr@comb.cat

Descarregar fragment
Tenim a les mans una obra ben resolta gràficament, amb un contingut líric de nivell alt, cimal de la trajectòria de l’autora. El pròleg és de D. Sam Abrams, poeta i professor de poesia. El poema “Incògnita” és una dedicatòria rimada al lector, a la què segueixen cinc reculls de poemes, cadascun amb títol propi, un vers de Perejaume i un altre de Jordi Sala Morell. Clouen el poemari una breu explicació del títol i del llibre –de lectura inexcusable-, i “Endreces”, un seguit de dedicatòries i agraïments. Les il·lustracions d’Elena Fieschi són aportacions líriques gràfiques.
Aquesta obra madura, fruit del mirall fragmentat de l’experiència viscuda, és curulla de reflexions i sensibilitats que intenten abastar els mons que vessen el sentiment i la comprensió més enllà dels límits de l’ànima i de les pàgines diàfanes del llibre.
El professor Sam Abrams assenyala el vitalisme i l’alteritat dels rims. A l’ars poetica hi contribueix el fit de la metgessa.
He fet meves la majoria de les pàgines i citaria versos i estrofes, àdhuc poemes sencers. Recomano al lector que els desgrani a pleret.
Esperança Castell

Nada l’any 1951 a Sant Adrià del Besós, Esperança Castell Rodríguez s’educa a Barcelona on es llicencia en Medicina. Psicoanalista, és també consultora d’organitzacions i tècnica de formació de l’IES. El món de les lletres esdevé el fruit tardà d’una vida dedicada a les persones. Passa per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i des del 2009 participa en tallers literaris. Dedicada a la poesia, ha publicat amb altres autors “Trencadís” (2015) i “Cadències” (2015), i en solitari els poemaris “Negre i fil” (2011), “Flames a la fosca” (2013), “Arrels a la roca” (2016) i “Blau argila” (2018). Aquestes obres estan incloses en aquesta secció, a la què ara afegim “Mig pa i una flor”, editada en els dies previs a l’esclat de la pandèmia de SARS-CoV-2.