aribert

Aribert

Autor: Dr. Ignasi Proubasta Renart

Editorial La Gamberra
241 pàgines. Narrativa en castellà. Rústica
ISBN: 978-84-122161-5-8
19€
Correu de l'autor: ignacioproubastarenart@gmail.com

Descarregar fragment
“Aribert” pot semblar un títol neutre, que no dona pistes sobre l’argument. El prefaci de l’obra desfà abruptament l’enigma quan l’autor explica que fa referència a Aribert Ferdinand Heim, el metge de les SS hitlerianes, l’ominós criminal de guerra del camp de Mauthausen.
Acabada la Segona Guerra Mundial, l’Estat espanyol va esdevenir un refugi de nazis que sota el règim de Franco no van ser molestats; Catalunya també n’acollí. Això fa creïble aquesta novel·la negra en què un jubilat que estiueja a Sant Feliu de Guíxols acaba sospitant de la personalitat real d’un vell incapacitat.
L’oci esdevé un exercici d’observació i recerca, que condueix l’enjòlit per camins tan originals com insospitats, fins obsedir la ment del protagonista.
La trama és una xarxa ben teixida que atrapa l’atenció del lector i aconsegueix la finalitat del llibre fins a la darrera pàgina. La narració s’acompanya d’una àmplia bibliografia.
Dr. Ignasi Proubasta

Ignasi Proubasta Renart neix a Barcelona l’any 1951, cursa estudis als Escolapis i tot seguit Medicina a la UB, on es llicencia el 1974. Segueix la formació com a MIR de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia a l’Hospital de Sant Pau. Exerceix sempre en aquest Hospital, dedicat a la cirurgia de la mà, fins assolir la jubilació l’any 2017. Atret per la cultura i l’esport, completa la seva vida professional amb la música, el cinema i les lletres; també amb el tennis. Assisteix a les classes de les escoles d’escriptura del Laboratori de Lletres, de l’Ateneu Barcelonès i del Col·legi de Metges. Apassionat per la novel·la negra, “Aribert” és la seva primera obra.