Col·legiació per a nous metges i metgesses residents - MIR 2022

Col·legiació MIR 2022

Si has escollit plaça MIR a la província de Barcelona, has de venir a col·legiar-te presencialment a la seu del CoMB abans d’incorporar-t’hi. Demana cita prèvia al més aviat millor i prepara la documentació que hauràs d’aportar. El 23 de maig t’esperem la Benvinguda MIR per celebrar l’inici d’aquesta etapa

+ informació

#ElCoMBActuaUcraïna: campanya del CoMB per donar suport a necessitats derivades de la guerra a Ucraïna

Ajuts ucraina

El Col·legi de Metges de Barcelona ha engegat una campanya de donacions per tal de contribuir a fer front als efectes de la crisi humanitària derivada de la guerra a Ucraïna, així com per donar suport als professionals sanitaris.

+ informació

Podcast ‘Hipòcrates en pijama’

Hipòcrates en pijama

Un espai produït per l’equip de Comunicació del CoMB, amb el suport tècnic de Betevé Ràdio, on podeu escoltar històries, testimonis i experiències de la mà de metges i metgesses i d’altres professionals. Parlem de medicina, de salut... i de moltes coses més. Hi posem un toc final d’història i art, de la mà de Xavier Sierra, metge dermatòleg i president de la Fundació Museu d’Història de la Medicina de Catalunya.

+ informació

Acte de Benvinguda als nous col·legiats i col·legiades MIR 2022

jornada Benvinguda MIR 2022

23 de maig a les 18.00 hores El CoMB donarà la benvinguda als nous metges i metgesses que s’incorporen com a residents. Aquesta jornada és un punt de trobada entre el Col·legi i els companys que s'incorporen a la professió com a residents.

+ informació

Informació fiscal per a la Renda 2021

Renda 2013

Descarrega el document on es detallen els imports que per diferents conceptes has satisfet a aquesta Corporació durant l'exercici 2021 i que et pot ser d'utilitat fiscal per a la declaració de l'I.R.P.F. (2021).

+ informació
DESTAQUEM
jornada Benvinguda MIR 2022
+
Actes del COMB Acte de Benvinguda als nous col·legiats i col·legiades MIR 2022

23 de maig a les 18.00 hores El CoMB donarà la benvinguda als nous metges i metgesses que s’incorporen com a residents. Aquesta jornada és un punt de trobada entre el Col·legi i els companys que s'incorporen a la professió com a residents.

+ informació
Clàudia Codina
+
Blog del COMB Clàudia Codina, R3 de Medicina Interna i escriptora: “Tinc el privilegi de tenir una feina on sorgeixen moltes històries”

Clàudia Codina està al tercer any de residència de Medicina Interna a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Des de fa uns anys col·labora amb la publicació cultural digital Catorze.cat, on hi escriu quinzenalment una columna amb històries sobre el seu tarannà diari i reflexions personals.

+ informació
Nota de la Comissió de Deontologia del CoMB sobre la priorització de l’acte mèdic per davant de la tasca adminitrativa
+
Documents de posició La Comissió de Deontologia del CoMB recorda que, per al metge, l’acte assistencial té prioritat per davant de l’activitat burocràtica

La Comissió confirma l’obligació deontològica de prioritzar l’assistència per sobre de qualsevol altre interès, en la línia de les propostes i arguments que el CCMC va recollir al seu recent document de posició Desburocratitzar el procés assistencial. Una proposta per millorar el temps dedicat als pacients.

+ informació
TERMCAT: Consultes i respostes
+
Blog del COMB TERMCAT: Consultes i respostes

El Servei de Consultes del TERMCAT funciona des de la creació del Centre, l’any 1985, i al llarg del temps s’ha anat adaptant als canvis tecnològics, comunicatius i socials. Però, sabeu com podeu adreçar-los una consulta? O quin tipus de preguntes o dubtes els hi arriben?

+ informació
Javier Medel, anestesiòleg especialista en dolor
+
Blog del COMB Javier Medel, anestesiòleg especialista en dolor: “L’aprenentatge del dolor és a la nostra biografia. Tenim una memòria del dolor”

Javier Medel és especialista en anestesiologia i treballa com a coordinador de la Unitat del Dolor de l’Hospital Vall d’Hebron. Ens explica què és el dolor, per què algunes persones en tenen una tolerància més alta o més baixa, i quin és el paper de les Unitats del Dolor en les terapèutiques per intentar tractar-lo. Pots escoltar l'entrevista a l'episodi 8 del podcast Hipòcrates en pijama

+ informació
Hipòcrates en pijama Episodi 8: “De conciliació i dolor"
+
Blog del COMB Hipòcrates en pijama Episodi 8: “De conciliació i dolor"

Qiaomiao Lin s’ha estrenat alhora com a metgessa resident de medicina interna i com a mare del seu primer fill i ens explica com es planteja la conciliació. Parlem amb l’anestesiòleg i especialista en dolor Javier Medel sobre el dolor, la seva percepció, causes, tractament, etc. Ens acostem, amb Xavier Sierra, a la figura de Josep Trueta i Raspall.

+ informació
El CoMB lliura la Insígnia d’Or de la Professió al doctor Josep Terés Quiles, president de la Comissió de Deontologia durant més de set anys
+
COMB El CoMB lliura la Insígnia d’Or de la Professió al doctor Josep Terés Quiles, president de la Comissió de Deontologia durant més de set anys

El doctor Josep Terés Quiles ha estat distingit amb la màxima distinció del CoMB, la Insígnia d’Or de la Professió, per la seva trajectòria i compromís professionals. D’aquesta manera, el Col·legi reconeix la tasca de qui ha estat president de la Comissió de Deontologia del CoMB des de 2014 i fins fa tan sols un mes, i, molt especialment, el seu compromís amb els valors d’una professió que ha exercit al llarg d’una dilatada carrera “amb rigor i excel·lència”.

+ informació
Montserrat Esquerda, presidenta de la Comissió de Deontologia del CCMC
+
Blog del COMB Montserrat Esquerda, presidenta de la Comissió de Deontologia del CCMC: “La medicina ha de trobar el balanç entre allò que és irrenunciable de la professió i allò en què s’ha d’assemblar i adaptar al seu temps”

Montserrat Esquerda és presidenta de la Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC). Parlem de la importància i el valor que té per als metges i metgesses el Codi de Deontologia Pots escoltar l'entrevista a l'episodi 7 del podcast Hipòcrates en pijama

+ informació
Omar el Boutrouki
+
Blog del COMB Omar el Boutrouki, @eldoctorhuma, metge internista: “L’humor pot ser medicina si s’aplica en el moment i en les dosis adequats”

Omar El Boutrouki és metge internista a la Fundació Althaia de Manresa. A la xarxa és El Doctor Humà, una caricatura en blanc i negre que viu les aventures i desventures de la seva professió amb humor i esperit crític. Durant els mesos més durs de la pandèmia, aquest metge va explicar el dia a dia i els seus sentiments a través dels seus dibuixos a mode de tira còmica. Els revisitem amb ell.

+ informació
Revista COMB 162
+
COMB Revista COMB 162: #INOBLIDABLES, acte de memòria i reconeixement a la professió mèdica davant la pandèmia de COVID-19

Ja pots llegir online i descarregar la Revista COMB núm. 162 amb tota l'actualitat del sector. Aquesta publicació també s'envia per correu postal a tots els col·legiats i col·legiades.

+ informació
Col·legiació MIR 2022
+
COMB Col·legiació per a nous metges i metgesses residents - MIR 2022

Si has escollit plaça MIR a la província de Barcelona, has de venir a col·legiar-te presencialment a la seu del CoMB abans d’incorporar-t’hi. Demana cita prèvia al més aviat millor i prepara la documentació que hauràs d’aportar. El 23 de maig t’esperem la Benvinguda MIR per celebrar l’inici d’aquesta etapa

+ informació
Hipòcrates en pijama Episodi 7: “De memòria històrica i deontologia mèdica”
+
Podcast Hipòcrates en pijama Episodi 7: “De memòria històrica i deontologia mèdica”

La biòloga Ivon Cuscó ens explica la tasca de l’equip del Programa d’Identificació Genètica de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista a l’Hospital Vall d’Hebron. Analitzem amb la pediatre i presidenta de la Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Montserrat Esquerda, el valor que té el Codi de Deontologia per als metges i metgesses. Amb Xavier Sierra, coneixem la relació entre anatomia i mitologia

+ informació
Mentre el sector de les assegurances de salut creix, dos de cada tres metges no se senten ben tractats per les companyies
+
CCMC Mentre el sector de les assegurances de salut creix, dos de cada tres metges no se senten ben tractats per les companyies

L'’Estudi dels professionals de la medicina privada', elaborat a partir d’una enquesta impulsada pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) analitza de la situació del sector i la relació dels professionals amb les companyies

+ informació
Els metges del CoMB ja poden emetre receptes mèdiques electròniques privades
+
COMB Els metges del CoMB ja poden emetre receptes mèdiques electròniques privades

El CoMB ofereix als seus col·legiats l’accés a la plataforma Recepta Mèdica Privada electrònica (REMPe), que permet emetre receptes mèdiques electròniques privades per a la seva dispensació a les oficines de farmàcia de Catalunya i de la resta de l’Estat.

+ informació
Vanessa Díaz, R2 de Medicina Familiar i Comunitària, va començar a exercir quan va esclatar la crisi sanitària per la COVID-19, mentre esperava una plaça MIR: “No sabia realment on m’estava ficant, però les ganes van poder més que la por”
+
Blog del COMB Vanessa Díaz, R2 de MFiC, va començar a exercir quan va esclatar la crisi sanitària per la COVID-19: “No sabia realment on m’estava ficant, però les ganes van poder més que la por”

Vanessa Díaz, R2 de Medicina Familiar i Comunitària, va començar a exercir a quan va esclatar la crisi sanitària per la COVID-19, mentre esperava una plaça MIR. Va decidir que no podia quedar-se de braços plegats veient com els professionals sanitaris no donaven l’abast i va fer un pas endavant acollint-se a la col·legiació exprés que el CoMB va oferir als metges que tot just s’acabaven de graduar.

+ informació
Sara Freixedas, metgessa rural: “Les professions sanitàries són vocacionals, però la ruralitat encara hi afegeix un plus més de vocació”
+
Blog del COMB Sara Freixedas, metgessa rural: “Les professions sanitàries són vocacionals, però la ruralitat encara hi afegeix un plus més de vocació”

Sara Freixedas és metgessa de família i directora de l’EAP Penedès Rural, a l’Alt Penedès. La doctora Freixedas ens explica com és la medicina de família rural a només uns quants kilòmetres de Barcelona. Pots escoltar l'entrevista a l'episodi 6 del podcast Hipòcrates en pijama

+ informació