Notícies

Rècord d’assistència a la benvinguda al CoMB als nous metges i metgesses residents

Rècord d’assistència a la benvinguda al CoMB als nous metges i metgesses residents

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Secció Col·legial de Metges MIR i Metges Joves van organitzar, el passat 6 de maig, la jornada de benvinguda als nous metges i metgesses residents que tot just s’acaben de col·legiar i que aquest any inicien el programa d’especialització MIR. Aquest acte de benvinguda al CoMB és un esdeveniment que se celebra cada any i que enguany ha estat tot un èxit de participació: més de 400 joves professionals es van reunir al Col·legi per celebrar l’inici d’aquesta nova etapa, una xifra rècord. 

La jornada va constar de dues parts diferenciades. Primer es va fer una benvinguda de caràcter més institucional, que va tenir lloc a la sala d’actes del CoMB, plena a vessar. Posteriorment, els nous col·legiats van gaudir d’una festa organitzada per la secció dels metges joves del CoMB, una ocasió ideal per celebrar, per trobar-se i retrobar-se i per crear comunitat entre els nous residents.

La presidenta de la secció de Metges Joves i Metges Joves, Mar de Pablo; el vicesecretari, Eduard Prats; i el vocal, Ramon Camps, van presentar les activitats i les funcions de la secció, tot destacant la compareixença recent de De Pablo i altres membres de la secció a la Comissió de Joventut del Parlament, que va tenir lloc el passat mes de febrer i on van exposar els reptes i dificultats als quals s'enfronten els metges en formació. Des de la secció, també van insistir en la importància de l’autocura durant la residència, ja que es tracta d’una etapa molt exigent. En aquest sentit,  van explicar els serveis i recursos que la Fundació Galatea posa al seu abast per tenir cura de la seva salut emocional.

La vicesecretària del CoMB, Sònia Miravet, va donar la benvinguda als assistents en nom de tota la Junta de Govern i va compartir una reflexió sobre com ha de ser el metge del futur. Miravet va aprofitar l’ocasió per recordar els valors del metge de família i internista Jordi Gol Gurina, tot un referent de la professió a qui el CoMB dedica l’any 2024. Miravet va recordar als nous metges i metgesses col·legiats que el Col·legi els acompanyarà durant la seva carrera i que, a cada etapa o moment, professional o vital, els oferirà el suport necessari.

Podeu veure el vídeo de la jornada aquí:

Informació relacionada