Notícies

Acte jordi gol

El CoMB inaugura l'Any Dr. Jordi Gol Gurina. Vídeo de l'acte ja disponible

  • L'acte d'inauguració de l'any commemoratiu va recordar i va posar en valor la figura de l'emblemàtic metge de família i internista 

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va inaugurar, el passat dijous, 2 de maig, l'Any Doctor Jordi Gol Gurina (Barcelona, 1924 – 1985), amb un acte commemoratiu en el qual va recordar la figura d'aquest emblemàtic metge de família i internista, reconegut per promoure grans reformes en l'atenció primària a Catalunya i en el camp de la medicina social. 

Durant la vetllada, diversos ponents van destacar diferents aspectes de la trajectòria i personalitat del doctor Gol i tots ells van reivindicar la necessitat de donar continuïtat al seu valuós llegat. El vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès, i el director d'IDIAP Jordi Gol i vicepresident de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Josep Basora, van ser els encarregats d'inaugurar l'acte.

Intervencions

El metge de família, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya i professor al departament de Ciències Clíniques de la Universitat de Barcelona (UB), Francesc Borrell, va recordar el metge humanista, amb la ponència Dr. Jordi Gol, un metge de persones.

La directora general de l’Institut Borja Bioètica, Universitat Ramon Llull, Montse Esquerda, va seguir reconstruint la figura del doctor Gol des d’un altre vessant amb la ponència, Jordi Gol, un cristià modern.

L'excap de servei de Medicina Intensiva a l’Hospital de Mataró i exsecretari general de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut, Xavier de Balanzó, va recordar el paper fonamental om a mestre i mentor de metges de Jordi Gol Gurina.

La presidenta del patronat de la Fundación Avedis Donabedian, Rosa Suñol, es va referir a l’enorme llegat que ha deixat el doctor Gol. 

Per la seva banda, el president de la CAMFiC, director de recerca del Consorci d’Atenció Primària Barcelona Esquerre (CAPSBE) i professor agregat de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB), Antoni Sisó, va recordar que el doctor Gol sempre va defensar posar les persones i l’ètica al centre de l'atenció primària. 

La metgessa de família i vicesecretària del CoMB, Sònia Miravet, va reivindicar la necessitat de mantenir viu el llegat del doctor Gol i de donar-li continuïtat i va instar a complir el seu encàrrec: "reconciliar l'humanisme amb la pràctica de la medicina".

Va cloure l'acte el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Soler, que va destacar que el missatge del doctor Gol "dóna moltes pistes de com ha de ser l'atenció primària del futur".

 

Informació relacionada: