Notícies

Padrós 2021

La Junta Electoral declara guanyadora la candidatura encapçalada per Jaume Padrós a la Junta del CoMB

Padrós presidirà el Col·legi de Metges de Barcelona durant els propers quatre anys, amb una Junta de Govern que renova gairebé la meitat dels seus membres i que vol “enfortir” el projecte engegat per l’anterior equip

La candidatura encapçalada per Jaume Padrós ha resultat guanyadora de les eleccions a la Junta de Govern i delegats de l’Assemblea de Compromissaris del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) en ser l’única candidatura presentada dins del termini establert, que ha finalitzat avui a les 14 hores. Tal com estableixen els Estatuts del CoMB, un cop verificat el compliment de les condicions d’elegibilitat dels candidats i la resta de requisits, la Junta Electoral ha procedit a declarar guanyadora la candidatura “Padrós 2021. Professionalisme”. Així doncs, Jaume Padrós presidirà el CoMB durant els propers quatre anys, al costat d'una Junta de Govern formada per vint professionals (nou dels quals són noves incorporacions, mentre que els onze restants ja formaven part de l’equip anterior) i de l’Assemblea de Compromissaris, integrada per 300 delegats i delegades electes.

Els Estatuts del CoMB disposen que, en cas que es presenti una única candidatura a les eleccions, “la Junta Electoral, sense necessitat de continuar el procediment electoral ni celebrar la jornada de vot o sufragi, la declararà guanyadora”.

Un cop confirmada la reelecció, el president del CoMB, Jaume Padrós, ha destacat que “els suports i les més de 1.200 adhesions formals de col·legiats i col·legiades que ha rebut la candidatura constaten el recolzament a un projecte que es renova i s’enforteix”. Padrós ha afegit que el seu equip assumeix aquest mandat “amb un programa que conté prop d’un centenar de propostes concretes generades des de la pròpia professió i que té entre les seves prioritats la transformació del sistema sanitari, en un moment especialment clau, a través de la millora de les condicions laborals i professionals dels metges i metgesses, del lideratge clínic, de la participació dels professionals en els òrgans de govern i, especialment, de la dignificació de l’exercici i de la cura de l’estat psicoemocional dels col·legiats i col·legiades”.

La nova Junta de Govern està integrada pels metges i metgesses següents:

President: Jaume Padrós Selma (Medicina Familiar i Comunitària i Medicina del Treball)
Vicepresidenta Primera: Elvira Bisbe Vives (Anestesiologia i Reanimació)
Vicepresident Segon: Jaume Sellarès Sallas (Medicina Familiar i Comunitària)
Secretari: Gustavo Tolchinsky Wiesen (Medicina Interna)
Tresorer: Lluís Esteve Balagué (Medicina Familiar i Comunitària)
Vicesecretària: Sònia Miravet Jiménez (Medicina Familiar i Comunitària)
Vocals:
Mireia Puig Campmany (Medicina Interna)
Antoni Trilla Garcia (Medicina Interna i Medicina Preventiva i Salut Pública)
Mònica Povedano Panadès (Neurofisiologia Clínica)
Anna Olivé Torralba (Psicogeriatria)
Ramon Vilallonga Puy (Cirurgia General i de l’Aparell digestiu)
Robert Güerri Fernández (Medicina Interna i Malalties infeccioses)
Beatriu Bilbeny de Fortuny (Medicina Familiar i Comunitària)
Jordi Aligué Capsada (Medicina Interna, àmbit Geriatria)
Rosa Calvo Escalona (Psiquiatria)
Anna Carreres Molas (Pneumologia)
Iolanda Jordan Garcia (Pediatria i àrees especifiques)
Oriol Mirallas Viñas (Oncologia Mèdica)
Elisenda Florensa Claramunt (Medicina Familiar i Comunitària)
Ferran Fillat Gomà (Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia)

Informació relacionada