Notícies

Jornada de Benvinguda MIR 2022

La Jornada de Benvinguda MIR recupera la presencialitat i torna a omplir el CoMB

La secció col·legial de Metges MIR i Metges Joves del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va organitzar, el passat 23 de maig, la Jornada de Benvinguda MIR, un acte on els nous col·legiats i col·legiades residents que s’incorporen a la professió són els grans protagonistes. La trobada, que es va poder tornar a fer de manera presencial després d’un parèntesi de dos anys obligat per la pandèmia de COVID-19, va reunir més de 200 joves metges i metgesses.

El president de la secció col·legial de Metges MIR i Metges Joves, Oriol Mirallas

El president de la secció col·legial de Metges MIR i Metges Joves, Oriol Mirallas, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als nous residents i els va presentar el paper que aquesta secció col·legial juga com a representant de tots els professionals que es troben en l’etapa compresa entre l’inici del MIR fins als 10 anys posteriors. El principal objectiu de la secció, segons va explicar Mirallas, és “defensar els aspectes específics de la problemàtica professional comuna i assessorar la Junta de Govern del CoMB, quan ho necessiti”. Mirallas va anunciar que pròximament hi haurà eleccions dins de la secció i va animar els nous col·legiats a formar-ne part. Així mateix, va oferir tots els canals de comunicació de la secció (el correu electrònic seccions@comb.cat i el compte de twitter @metgesjovescomb) als nous residents per atendre tots els seus dubtes i comentaris.

La vocal de la secció Mar de Pablo va compartir amb els assistents alguns consells que, segons va enunciar, li hauria agradat rebre quan va començar la seva residència. Per exemple, la necessitat de treballar la capacitat de resiliència i d’implicació, de cultivar les relacions de treball entre els companys (d’especialitat i de tot el centre), l’autoestima i, sobretot, “intentar ser el metge o metgessa que voldries tenir”. De Pablo va animar els joves a “construir una residència” que els permeti “estar orgullosos” del que fan. D’altra banda, la també vocal de la secció Berta Areny va enumerar els principals serveis del CoMB tot posant l’accent en el servei d’ocupació, que no només gestiona la borsa de treball, sinó que també ofereix suport i assessorament laborals.

La vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe

La vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, va pronunciar la conferència: “La medicina i els metges i metgesses del futur”, on va plantejar alguns dels reptes de futur d’una professió que està en plena transformació tecnològica per a la qual es requereix una gran capacitat d’adaptació per part dels professionals i de treball conjunt amb equips multidisciplinaris de diferents sectors i professions Els metges del futur, segons Bisbe, hauran de saber gestionar la complexitat i no podran deixar de banda ni les habilitats tècniques ni l’empatia cap als pacients, ja que “les màquines no són empàtiques ni poden fer als pacients partícips de les decisions”. Bisbe va acabar la conferència recordant un dels principis del 3r Congrés de la Professió Mèdica, celebrat a Girona el 2016: “Les persones són el centre de la nostra activitat i de la nostra vocació”.

  

Les guanyadores dels sortejos, Júlia Sanchez i Maria Piñol, amb els membres de la secció de Metges MIR i Metges Joves

Al final de la jornada, es van fer dos sortejos entre els assistents: una impressora fotogràfica entre aquells que havien participat en el concurs #BenvingudaMIR enviant una fotografia feta el dia de la seva col·legiació (la guanyadora en va ser la metgessa Júlia Sanchez) i un val valorat en 100 € per a compres a la botiga de material mèdic Doctorshop, que va recaure en la metgessa Maria Piñol.

 

Més informació