Notícies

Els residents d’últim any seran reconeguts com metges especialistes al final del MIR

El Ministeri de Sanitat fa marxa enrere i manté el calendari d’avaluació dels metges residents. El ministre de Sanitat, Salvador Illa va anunciar el 16 d’abril aquesta decisió que deixa sense efecte la pròrroga de contractació de residents d’últim any de la formació de metges especialistes (MIR) anunciada a l’article segon de l’Ordre SND/232/2020 de 15 de març.

Les avaluacions, independentment de l’any que s’estiguin cursant, es faran entre el 16 d’abril fins al 28 de maig de 2020. D’aquesta manera, als residents d’últim any se’ls reconeixerà la categoria d’especialistes dins de les dates previstes i podran ser contractats com adjunts o l’equivalent.

El Ministeri recull així les demandes que el Consell de Col·legi de Metges de Catalunya (CCMC) ha expressat diferents cops. El 19 de març va sol·licitar al Ministeri de Sanitat la modificació o aclariment de l’article en el qual s’anunciava aquesta pròrroga. Així mateix, el 14 d’abril va emetre dues cartes, una al ministre Illa, i una altra a la consellera de Salut, Alba Vergés, on reiterava el seu desacord amb la citada pròrroga i reclamava que es reconegués els residents d’últim any com a metges especialistes i fossin contractats segons aquest perfil professional i segons les seves funcions pels centres sanitaris. El CCMC recordava que els metges residents d’últim any ja tenen les competències adquirides i que una pròrroga dels contractes com a residents fomentaria encara més la precarietat laboral que afecta el col·lectiu mèdic en general i els residents en particular.