Notícies

El Dr. Josep Vilaplana continuarà dos anys més com a president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya

El president del Col·legi de Metges de Girona seguirà al capdavant de la corporació que agrupa els quatre col·legis de metges catalans fins el 2020.
 
El CCMC ha emès prop d’una vintena de posicionaments en els darrers dos anys sobre diversos temes rellevants de la professió i de l’àmbit de la salut en general, l’últim dels quals sobre l’ús de les teràpies complementàries.
 
El Dr. Josep Vilaplana serà president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) durant dos anys més, després que el plenari de la corporació que agrupa els quatre col·legis de metges catalans hagi aprovat la revalidació del càrrec fins el 2020. 
 
Seguint els estatuts del CCMC, segons els quals la renovació del plenari es produeix cada dos anys, la reunió del Consell va acordar revalidar la presidència del Dr. Vilaplana, qui aquest 2018 també ha estat reelegit com a president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG). 
 
El CCMC també ha acordat la continuïtat del Dr. Fernando Vizcarro, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), com a vicepresident del Consell, així com la dels doctors Elvira Bisbe i Josep Maria Benet, vicepresidenta i vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) respectivament, com a secretària i tresorer de la corporació.
 
Representació dels quatre col·legis catalans
 
El CCMC és la corporació que agrupa els quatre col·legis de metges catalans (Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona), que coordina la seva actuació i que representa la professió davant les institucions sanitàries. 
 
Durant els darrers dos anys, el CCMC ha emès prop d’una vintena de posicionaments vinculats a la professió i a la sanitat en general sobre temes diversos, com, per exemple, l’ús mèdic de les teràpies complementàries (juliol 2018), l’atenció a persones en situació de final de vida (juliol 2018), la prescripció eficaç i segura dels fàrmacs opioides (maig 2018), l’assistència sanitària universal (març 2018), l’ús de les xarxes socials per part dels metges (novembre 2017), consideracions sobre l’ús i l’autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà per part dels infermers i les infermeres (agost 2017), l’actitud antivacunació d’alguns professionals (novembre 2016) o el malalt amb càncer i les teràpies sense evidència científica (juny 2017). 
 
Dr. Josep Vilaplana, anestesiòleg
 
Nascut a Girona el 1959 i especialitzat en anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor el 1988, el Dr. Josep Vilaplana i Birba és membre del servei d’anestesiologia i reanimació de l’Hospital Josep Trueta de Girona – Unitat del Dolor. També tracta el dolor crònic a la Clínica Bofill de Girona. 
 
Màster en economia de la salut i del medicament, el Dr. Vilaplana és exprofessor del Comitte for the European Education in Anaesthesiology (1995-2014) i president del Col·legi Oficial de Metges de Girona des del mes de juny de 2014.