Notícies

El CoMB homenatja els col·legiats honorífics i els col·legiats centenaris

El CoMB homenatja els col·legiats honorífics i els col·legiats centenaris

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Secció Col·legial de Metges Sèniors van celebrar, el passat 19 de juny, un acte d’homenatge als 695 metges i metgesses que aquest any passen a tenir la categoria de Col·legiat Honorífic i on també es va reconèixer els professionals que, durant aquest 2024, compleixen 100 anys. Enguany els col·legiats centenaris són Isidre Serés, Miquel Cabutí, M Carmen García, Carme Pey, José Sancho, Marcelo Esquius, Oriol Domènec, Miguel Cuesta i Antonino Sacristán.

El president del CoMB, Jaume Padrós, la vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, i el president de la Secció de Metges Sèniors, Manel Sans, van lliurar als col·legiats honorífics que van assistir a l’acte la insígnia del CoMB. Els assistents també van rebre el diploma que els acredita com a col·legiats honorífics. Padrós va ressaltar la rellevància d’aquest homenatge, un “reconeixement i agraïment en nom de tots els col·legiats i de la Junta de Govern a una generació de professionals que han estat referents i que han sabut transmetre els valors de la professió”. 

Elvira Bisbe va cloure la sessió animant els col·legiats honorífics a mantenir-se actius i a mantenir el lligm amb el Col·legi i amb la professió, participant, per exemple, en les activitats de voluntariat social que promociona el CoMB, com el programa Metges x Metges, que promou la solidaritat entre companys, o les parelles lingüístiques per ajudar altres companys a aprendre català. 

Assemblea de Metges Sèniors

L’homenatge es va celebrar en el marc de l’Assemblea Anual de la Secció Col·legial de Metges Sèniors del CoMB. Actualment, aquesta és la secció amb més membres del CoMB i també una de les més actives, ja que promou i participa en accions de servei i socials i també organitza les activitats culturals i de lleure de l’Agenda Sociocultural del Col·legi. Alguns dels seusmembres també formen part de la Coral del CoMB i de l’orquestra del CoMB Ars Medica.

Manel Sans va detallar les activitats dutes a terme durant l’any i va fer una crida a la participació dels metges de totes les comarques de Barcelona en la secció per tal d’aconseguir comptar amb un referent a cada junta comarcal.

Més informació