Notícies

Ciberseguretat per a metges

Decàleg de Ciberseguretat per a professionals mèdics: 10 recomanacions per adquirir hàbits digitals segurs

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l’Agència de Cibersegurat de Catalunya publiquen el Decàleg de Ciberseguretat per a professionals mèdics, amb 10 recomanacions bàsiques per adquirir hàbits digitals segurs. Es tracta d’una guia de bones pràctiques digitals per ajudar els professionals a protegir-se en l’entorn digital i minimitzar riscos de seguretat. 

El document inclou algunes de les recomanacions que es van donar en la Jornada “Ciberseguretat en l’entorn mèdic: hàbits digitals segurs i protecció de les dades de salut”, organitzada el passat mes de febrer pel CoMB. Aquesta jornada informativa va servir per conscienciar i formar els professionals mèdics sobre la necessitat d’incorporar hàbits digitals segurs en el seu dia a dia i per dotar-los de més percepció del risc davant l’increment del nombre de ciberatacs i fuites d’informació que s’ha produït darrerament en el sistema sanitari. 

L’actualització dels sistemes, programes i antivirus, la correcta gestió de correus electrònics i SMS sospitosos, l’ús de contrasenyes segures, la configuració de privacitat a les xarxes socials i la protecció de dades de salut són algunes de les recomanacions que inclou aquest decàleg.