Más que una vida. Mis memorias

Más que una vida. Mis memorias

Autor: Dra. Carmen Rodríguez Guirado

Autoedició. Publicatulibro
278 pàgines. Memòries. Rústica
ISBN: 978-84-124979-6-0
25€
Correu de l’autora: rodriguezguiradoc@gmail.com

Descarregar fragment
L’estil memorialístic és ben conegut i té molts seguidors, tant pel que té de coneixement d’una vida i d’un món com per la confrontació que suposa amb les vivències pròpies. Però aquesta no és una autobiografia més, sinó la d’una dona metge, que amb altres del seu gènere i de la seva època forma part d’un grup poc nombrós que ha desbrossat el camí a moltes altres que les han seguit fins a arribar al present.

Les memòries tenen una part objectiva i molts altres elements que orlen la realitat amb elements que fan del relat una interpretació del que s’ha viscut. En aquest cas componen un tot coherent que descriu bé l’entorn familiar, professional i social. Àdhuc, traspua la il·lusió com a motor d’una vida lliurada a la radiologia i al progrés de la medicina.

Encimbellada al turó dels anys, contempla el llarg vessant d’allò viscut i, a l’altra banda, el pendent breu i rost que la durà al cementiri vell de Sitges, on la seva família reposa la vida eterna.

Per totes aquestes i altres raons, es tracta d’una obra recomanable a tota classe de lectors. Tots hi trobaran aspectes de molt interès.
Carmen Rodríguez Guirado

Nada a Màlaga el 9 de gener de 1944. Amb la família emigrada a Amèrica, fa els primers estudis i la secundària a Buenos Aires i posteriorment cursa Medicina la Universitat de Granada, on es llicencia el 1968. Es forma en l’especialitat d’Electrorradiologia a Madrid i obté la titulació el 1972. Tot seguit es subespecialitza en imatge de l’oïda i de la regió cervico-cefàlica a Madrid, Paris, Bordeus, Brussel·les i USA . Doctora en Medicina per la UAB el 1985. Exerceix primer a Màlaga i després a Barcelona, en alguns centres creats per ella, on es dedica a la radiologia, tomografies i ressonàncies magnètiques, sobretot del cap i del coll. Ha estat ponent de congressos i directora de cursos docents. Ha publicat articles en revistes internacionals i alguns llibres, entre els quals “Atlas de imagen del oído” (1999), “ORL Imagen” (2002) i “Diagnóstico por la imagen de cabeza y cuello” (2012). Aficionada als viatges, les llengües i la literatura, l’actual “Más que una vida. Mis memorias” és l’autobiografia d’una dona lliurada a la Medicina i referent d’alguns camps, a costa d’altres aspectes de la seva vida privada.