Notícies

IFMIL - Visió estratègica, habilitats i valors per al lideratge

El postgrau de lideratge de l'IFMiL arrenca amb una trentena de metges i metgesses inscrits

L'Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMiL) va donar el tret de sortida, el passat divendres 17 de setembre, al postgrau "Visió estratègica, habilitats i valors per al lideratge", un programa formatiu d'un any (setembre-juny), acreditat per la Universitat de Barcelona (UB) que té com a objectiu dotar els metges i metgesses de coneixements, habilitats, valors i actituds per liderar els canvis i la transformació que el sistema sanitari català necessita.

Des de la seva creació, l'any 2019, l'IFMiL ha treballat en el disseny d'un programa formatiu universitari que reforci els valors de la professió i els adapti a les noves necessitats d'atenció. L'objectiu més important és assegurar el rol dels metges com a líders en el disseny i la implementació del model de futur per a l'atenció a les persones, i en aquest sentit, la voluntat és formar noves fornades de metges i metgesses que garanteixin el relleu generacional i que liderin la transformació del sistema sanitari.

Es tracta d'una proposta formativa única dins el sector de la formació mèdica continuada, que, per aquesta primera edició, compta amb una trentena de metges i metgesses de diferents àmbits assistencials que desenvolupen la seva tasca professional a l'àmbit públic o privat i que ocupen, o volen ocupar, espais de lideratge per dirigir el seu equip, servei o organització.

En els propers 3 o 4 anys, l'IFMiL aspira a formar uns 150 metges i metgesses, tot reforçant les habilitats relacionals i la visió estratègica de tots ells perquè puguin promoure lels canvis necessaris per al sistema.

El postgrau està acreditat per la UB amb 30 ECTS i té una càrrega lectiva de 140 hores presencials, així com treball online i tutories al campus virtual de l'IFMiL.

 

Més informació

Visió estratègica, habilitats i valors per al lideratge mèdic