Notícies

Vilardell veu amb bons ulls un conveni laboral només per a metges

EuropaPress (27/01/2013)

El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i líder del consell assessor del Govern d'Artur Mas en matèria sanitària, Miquel Vilardell, veu amb bons ulls la consecució d'un conveni laboral específic només per a metges.

En una entrevista d'Europa Press, Vilardell ha assenyalat que veu positiu "un conveni mèdic i reconeixement als professionals d'un sector, sense que això vagi en contra de la resta de professionals del sistema sanitari", ha afegit.

"Això no significa menysprear altres professions sanitàries en absolut, crec en la feina interdisciplinària, però per defensar els temes professionals del sector mèdic, aquesta és el que coneix més bé el sistema", ha assenyalat l'expert.

Després de preguntar-li per aquesta reivindicació històrica del sindicat Metges de Catalunya -majoritari al sector públic-, ha defensat la necessitat de no arribar a un "enfrontament" per aquesta qüestió, donada la debilitat en la qual es troba el sistema sanitari, després de patir ajustos pressupostaris dos anys consecutius.

"Fer un esforç en un llarg període ho seguirem fent, però sense estrènyer-nos més", ha assenyalat Vilardell, qui ha reclamat a la Generalitat, al Govern espanyol i a la classe política consens per injectar més recursos al sistema, com a mínim a curt termini fins que les accions d'eficiència donin resultat i aportin un estalvi.

Ha insistit a defensar l'"esforç immens" que han portat a terme els metges i ha advertit de les conseqüències de mantenir aquest esforç de manera continuada en el temps, per les possibilitats que aquests treballadors puguin arribar a trencar-se.

"Tenim dret a reivindicar un millor salari", ha assenyalat el metge expert en el sistema, que ha dit que actualment el facultatiu demana d'entrada disminuir els tràmits burocràtics, que se li reconegui una carrera professional i que se li recompensi d'acord amb el nivell de dedicació i responsabilitat.

"Volem més diners per al sistema sanitari públic per fer el treball ben fet, i també tenim dret, si el fem i el fem amb responsabilitat, a tenir un salari digne", ha afegit.

Ha recordat que "el metge continua sent un professional vocacional", i ha demanat que el reconeixement social d'aquest treball no es trenqui, que no es perdi la confiança entre professionals i pacients.

CONSENS

En l'aplicació del Pla de Salut 2011-2015, full de ruta de la Conselleria de Salut de la Generalitat, ha defensat una participació dels professionals en la gestió, ja que opina que "sense la complicitat d'aquests és molt difícil tirar endavant".

"Cal buscar consens cap a on anem, tenim un full de ruta, fa falta aplicar-lo i consensuar-ne en la seva aplicació", ha reclamat Vilardell, per a qui queda molt poc marge per retallar en el sector sanitari sense sacrificar l'excel·lència a la qual s'ha arribat.