Notícies

Un vídeo documental recull com es va gestar i es va desenvolupar la campanya #ElCoMBActua, que ha fet arribar material a un miler de centres durant l’emergència de la COVID-19

#ElCoMBActua. Una història d’esforç, col·laboració i solidaritat és el títol del vídeo documental amb què el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i la Fundació Àngel Soler Daniel han volgut deixar testimoni dels tres mesos de treball intens al llarg dels quals han dut a terme la campanya de donació i distribució de material sanitari i d’equipament divers a centres sanitaris i socials per fer front a l’emergència sanitària de la COVID-19. La campanya #ElCoMBActua ha aconseguit distribuir material per valor de 2,6 milions d’euros a prop d’un miler de centres sanitaris i socials. Ha implicat 25 voluntaris i ha mobilitzat 1.359 donants, entre particulars, empreses i entitats.

El vídeo recull el testimoni dels protagonistes d’aquesta campanya: voluntaris, personal sanitari i de l’àmbit social, pacients, col·laboradors, representants del CoMB, etc. i mostra, no tan sols com des de l’inici de l’estat d’alarma es va posar en marxa, de manera immediata, tot el dispositiu de recaptació, compra i distribució de material als centres, sinó també com a través del suport de la campanya es van teixir xarxes col·laboratives de producció local, gràcies a les quals es va donar resposta ràpida a necessitats específiques i, sobretot, urgents.

Un dels principals objectius de la campanya #ElCoMBActua ha estat precisament, arribar de manera ràpida allà on les necessitats de material eren més urgents i a aquells centres que tenien més dificultats per accedir als circuits convencionals de distribució, amb especial atenció als centres residencials de gent gran, de menors o de persones en risc d’exclusió social. Alhora, i tal com reflecteix el vídeo, la campanya va apostar per anar més enllà del suport estrictament sanitari i es va tenir molt en compte també el vessant humà. En aquest sentit, es van distribuir, per exemple, més de 700 tauletes i dispositius mòbils per facilitar la comunicació de pacients i residents amb els seus familiars.

“Des del CoMB, de seguida vam prendre consciència que la necessitat de material, sobretot de protecció, era urgent i que la nostra responsabilitat no era tan sols reivindicar, sinó que havíem de buscar alternatives i fer una crida per mobilitzar la societat. La resposta ha estat fantàstica i, gràcies a això, el millor que podem dir d’aquesta campanya és que ha estat realment útil”, afirma el president del CoMB, Jaume Padrós.

#ElCoMBActua. Una història d’esforç, col·laboració i solidaritat

Veure el trailer