Notícies

Signatura d'un conveni en matèria de certificació i signatura electrònica entre la Generalitat i Firmaprofessional

Certificació Digital
La Generalitat i Firmaprofessional signen un conveni en matèria de certificació i signatura electrònica. Aquest acord permetrà dur a terme diversos tràmits per via electrònica com accedir al testament vital, la recepta electrònica o l'accés a l'historial clínic dels pacients.

El 22 de gener, els consellers delegats de Firmaprofessional, Jesús Alonso i Albert Lluch, i el conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, van signar un acord de col·laboració per treballar conjuntament en matèria de certificació i signatura electrònica. 

Firmaprofessional és una entitat que agrupa diversos col·legis professionals de Catalunya, interessats a utilitzar aquest tipus de certificació. Actualment les corporacions que en formen part són aquelles que agrupen els següents professionals: metges, arquitectes, farmacèutics, enginyers industrials, economistes i advocats. 

Gràcies a aquest conveni, la Generalitat i Firmaprofessional treballaran pel reconeixement mutu dels seus certificats digitals i per integrar determinats processos telemàtics entre ciutadans, professionals, administracions i corporacions de dret públic. Alhora, Firmaprofessional també participarà en els processos i solucions tecnològiques, on els seus professionals o col·legis hagin d'intervenir. En el cas dels metges, l'accés al testament vital, la recepta electrònica o l'accés a l'historial clínic dels pacients són els principals tràmits en els quals s'està treballant. 

El conseller delegat de Firmaprofessional, Albert Lluch, ha declarat a Diario Médico que l'ús de la signatura electrònica comportarà més eficiència en la visita presencial i el seu seguiment, a més a més potenciarà la relació metge-pacient.

Signatura del Conveni