Notícies

VALLÈS OCCIDENTAL 2023

Sabadell acull l’acte de la Professió Mèdica del Vallès Occidental

Sabadell ha acollit l’acte de la professió mèdica del Vallès Occidental, una jornada professional, lúdica i cultural que anualment reuneix els professionals de la salut que viuen o treballen a la comarca. La jornada ha estat organitzada per la Junta Comarcal del Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i va tenir lloc ahir, 23 de novembre, a l’Auditori de la Torre, Edifici Espai Cultura.

Durant l’acte es va fer el lliurament de la 10a edició del Premi Dr. Joan Costa i Roma, un reconeixement als millors treballs mèdics, epidemiològics o de recerca que tractin aspectes teòrics i pràctics de la salut en l’àmbit de l’atenció hospitalària, i que hagin estat desenvolupats per professionals o equips de treball de la comarca. El premi adopta el nom del Dr. Joan Costa i Roma, metge sabadellenc especialista en medicina interna que amb el seu treball i dedicació va esdevenir un referent de l’especialitat i va implantar el nou model de gestió sanitària pública integrada de coordinació entre l’assistència primària, l’hospitalària i la sociosanitària.
Els professional premiats enguany són:

  • Premi Joan Costa i Roma pel treball Safety and effectiveness of direct-acting antiviral drugs in the treatment of hepatitis C in patients with inflammatory bowel disease, del que és autor Albert Martín i Cardona, metge especialista en Aparell Digestiu de Mútua Terrassa.
  • Accèssit al Premi Joan Costa i Roma pel treball Implantació d’un model de millora contínua de qualitat mitjançant la recollida de resultats en salut, aplicat a la cirurgia de cataractes. Estudi pilot, del que és autor Francesc Xavier Garrell i Salat, metge especialista en Oftalmologia de l’Hospital Universitari General de Catalunya.


L’acte de la professió ha estat conduït per la presidenta de la Junta Comarcal del Vallès Occidental, Isabel Martínez, i ha comptat amb la participació de l’epidemiòleg i degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, Antoni Trilla, qui ha pronunciat la conferència “Falsa ciència i danys reals”. El president del CoMB, Jaume Sellarès, va cloure l’acte.