Notícies

Recordant la figura del Dr. Trias i Rubies al capdavant del Col·legi de Metges de Barcelona

El Dr. Ramon Trias i Rubies va president el Col·legi de Metges de Barcelona des de 1982 fins 1994. Al llarg d’aquests anys va dotar a la corporació de veu pròpia, incorporant nous serveis per als col·legiats de la ciutat i defensant amb tenacitat la professió i els drets dels metges. El Dr. Miquel Bruguera, expresident del CoMB, li ret homenatge en l’article “El Dr. Ramon Trias i Rubies, un president exemplar del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona”

Un dels aspectes més notables del mandat del Dr. Trias va ser la instauració del “model català de responsabilitat civil”, un referent encara vigent a l’hora de defensar els metges en temes de responsabilitat professional. A més, va crear el Gabinet de Mitjans de Comunicació i el Gabinet d’Assegurança Lliure; va dinamitzar el Centre d’Estudis Col·legials i la Comissió Deontològica, tot impulsant la revisió del Codi de Deontologia; i va encarregar estudis sociològics sobre la professió i sobre el funcionament de la política de Responsabilitat Professional del Col·legi. 

El Dr. Trias va ser un gran defensor tant del Col·legi de Barcelona com de la resta de col·legis catalans davant les polítiques centralistes de l’OMC. Durant els seus 12 anys al capdavant de la institució, el Dr. Trias va aconseguir que el Col·legi es convertís en la “casa de tothom”. 


Més informació