Notícies

Recomanacions per fer un consum responsable dels complements alimentosos

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha elaborat un pòster informatiu per conscienciar als pacients de la importància de fer un consum responsable dels complements alimentosos. El document recull consells i recomanacions a l’hora d’incorporar aquestes fonts concentrades de nutrients o plantes a la dieta normal, com ara seguir sempre les instruccions d’ús, no consumir dosis superiors a les indicades en l’etiquetatge, assegurar-se que ofereixen totes les garanties sanitàries o fugir dels “productes miracles”. 

L’ASPCAT també recorda als pacients que els complements alimentosos no han de ser els substituts d’una dieta equilibrada ni tampoc de la medicació habitual. A més, insisteix en què sempre s’ha d’informar al metge del tipus de complement alimentós que s’està consumint o es vol consumir, especialment si el pacient s’ha de sotmetre a una operació, té una malaltia subjacent o està en període de lactància, entre d’altres. 

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al treball conjunt de l'ASPCAT, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i el COMB. En l’apartat del nostre web "Recomanacions de salut per als pacients" trobareu aquesta informació, així com altres consells de seguretat alimentària.