Notícies

Quadern de la Bona Praxi 34: Evolució de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

El COMB, a través del Centre d’Estudis Col·legials, ha publicat el Quadern de la Bona Praxi número 34, que reflexiona sobre l’evolució de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID). 

Moltes vegades la relació pacient amb DID/ metge pot ser complicada per diferents causes, com ara el desconeixement dels perfils de salut específics de les persones amb DID; la manca d’eines per millorar la comunicació i l’empatia amb els pacients d’aquest tipus; o la valoració parcial de la problemàtica del pacient, sense tenir en compte les variables socials. L’atenció a les persones amb DID ha de ser multidisciplinar i sovint els professionals mèdics no tenen les eines suficients per portar-la a terme. 

Precisament, aquest és l’objectiu del nou Quadern de la Bona Praxi: aportar als professionals de la salut eines i estratègies per tal que puguin atendre de la millor manera possible a les persones amb DID i evitar que la pràctica clínica i assistencial amb aquests pacients sigui una font d’angoixa per als professionals sanitaris.  

Els Quaderns de la Bona Praxi són una guia pràctica clínica per fomentar la bona praxi i prevenir riscos professionals. A més, també són una eina de l’àmbit medicolegal que protegeix alhora el ciutadà i el professional de la medicina, així com una via per promoure el desenvolupament professional dels metges en benefici dels ciutadans. 

Més informació