Notícies

“Prou paraules”, article d’opinió de Jaume Padrós a La Vanguardia davant la situació límit que es viu a l’atenció primària

Diumenge, 11 de novembre, el president del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Jaume Padrós, va publicar un article a La Vanguardia on expressa l’opinió del Consell del Col·legis de Metges (CCMC) en relació a “l’estat crític de l’atenció primària” que ha dut fins a la convocatòria d’una vaga imminent.

Padrós enumera a l’article els principals factors que expliquen la situació que actualment viuen els metges de primària: “esgotament dels professionals, insuficiència de recursos, precarització, manca d’inversions i de professionals... En definitiva, absència de projecte clar i sostingut”. Padrós denuncia també el procés de “banalització” que ha patit l’acte mèdic i defensa la necessitat de “prestigiar la consulta”.

Aquesta situació, afirma, només es pot capgirar amb una millora del finançament i amb la recuperació del rol de protagonisme que mereix el professional sanitari. Padrós reclama que “cansats de bones paraules, ara calen fets concrets i creïbles. Una resposta extraordinària davant d'un moment excepcional”.

Prou paraulesFes clic a la imatge per ampliar-la