Notícies

Nous temes de la Comissió de Deontologia: els comunicats a Trànsit i l'actitud dels professionals sanitaris envers els pacients en situacions de conflictes als centres de salut

La Comissió de Deontologia del COMB ha publicat dues Notes on expressa la seva opinió al voltant de dos temes d’actualitat. La primera Nota, “Els metges, els fàrmacs i els comunicats a Trànsit”, es deriva de la repetida petició del Servei Català de Trànsit als metges per tal que els hi comuniquin quan un pacient està prenent una determinada medicació que pot fer que les seves capacitats al volant disminueixin. La posició de la Comissió de Deontologia davant els accidents de trànsit relacionats amb la presa de medicaments es la màxima col·laboració per tal de reduir-ne el nombre, a partir de diverses accions realitzades pels metges, la indústria farmacèutica i el Servei Català de Trànsit. 


El segon document, “Respecte per als malalts en les situacions de conflicte als centres de salut”, fa èmfasi en l’actitud dels professionals sanitaris envers els pacients en situacions de vaga laboral o manifestacions, ja que poden generar en els malalts sentiments de desconfiança i que posin en dubte la qualitat assistencial. No obstant, deixa ben clar que els metges i metgesses tenen tot el dret a manifestar les seves reivindicacions. 

En la secció Notes de la Comissió de Deontologia trobareu tots els documents que s’han elaborat fins el moment.