Notícies

Nota del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) relativa a les notícies aparegudes sobre el preacord dels quatre col·legis d'infermeria amb el Departament de Salut

En relació a les notícies aparegudes en el dia d’avui relatives al preacord dels quatre col·legis professionals d’infermeria amb el Departament de Salut per impulsar el decret català que regula la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes d’ús humà per part d’infermeria. 

Aquest Consell es manté en la seva posició que fa unes setmanes va manifestar en relació al decret estatal i manifestem la nostra preocupació perquè el decret català no agreugi la situació mes que no pas la solucioni. 

Reiterem la necessitat de mantenir el respecte mutu a les competències de metges i infermers i alhora potenciar la col·laboració en el marc del treball en equip vista com un bé pel pacient.

Per assolir els objectius assistencials de tots els professionals amb la màxima qualitat, reiterem la necessitat que l’Administració legisli per potenciar la seguretat  clínica dels pacients en un marc de seguretat jurídica pels professionals. Per això és necessari subratllar que la indicació dels medicaments d’ús humà susceptibles de recepta medica sempre estarà supeditada a un diagnòstic previ i a una indicació per part del metge, qui és qui garanteix la màxima qualitat de la mateixa.

Ens mantenim amb el compromís de continuar treballant en el consens amb les infermeres i infermers dintre dels equips assistencials, sempre amb el respecte a la formació degudament acreditada i a les competències de cada professió.


Barcelona, 31 de març de 2016

Més informació