Notícies

comb clima si

Neix la Secció de Metges d’Acció Climàtica i Salut Planetària del CoMB

La nova Secció de Metges d’Acció Climàtica i Salut Planetària del CoMB ja és una realitat, després que la seva creació fos aprovada a la darrera Assemblea de Compromissaris, celebrada el passat 21 de març. La Secció de Metges d’Acció Climàtica i Salut Planetària agrupa metges i metgesses que creuen que el sector sanitari ha de respondre a l’emergència climàtica tractant les persones afectades per la crisi, però, alhora, reduint l’impacte climàtic del propi sector.

La secció es constitueix amb el convenciment ferm que el sector sanitari i els professionals tenen la gran oportunitat de donar exemple i liderar el camí cap a un futur més sostenible, saludable, resilient i just. Per tant, la secció té com a gran objectiu generar un impacte positiu, tant en la salut humana com en la salut del planeta, tot creant la consciència necessària que permeti passar a l’acció davant d’aquest desafiament.

Fa un any, metges de la Secció MIR i Metges Joves es van organitzar com a grup de treball i, des de llavors, el projecte ha anat creixent i rebent l’interès d’altres metges d’edats diverses que s’hi volien unir. La Junta de Govern del CoMB, que també comparteix la inquietud i objectius d’aquests metges i metgesses, va donar suport a la proposta de creació d’una secció col·legial focalitzada en l’àmbit de l’acció climàtica i de la salut planetària en el sector de la salut.

Poden formar part de la nova secció tots els metges i metgesses col·legiats interessats en participar en el desenvolupament d’accions dins l’àmbit de l’acció climàtica i de la salut planetària en el sector de la salut. Els objectius detallats de la secció es poden consultar aquí

La primera Junta de la nova Secció de Metges d’Acció Climàtica i Salut Planetària ja ha estat constituïda:

Presidenta: Carla Oliva Morell

Vicepresident: Enric Prats Bacardit

Secretària: Júlia Roig Navarro

Vocals: Marina Alcoz Cases, Paula Bezares Fernández, Anna Bosch Queralt, Elena Codina Sampere i Ferran Seguí Fernández

Informació relacionada