Notícies

#MésqueunTítol, la campanya del CoMB contra l’intrusisme que posa en valor la col·legiació

#MésqueunTítol, la campanya del CoMB contra l’intrusisme que posa en valor la col·legiació

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) compta actualment amb més de 40.000 metges col·legiats i tots consten al registre públic que es pot consultar a la web corporativa. Només la col·legiació garanteix que el professional que atén un pacient és metge titulat i que compleix, a més, amb totes les condicions necessàries per estar en exercici. Verificar la col·legiació és fonamental per combatre l’intrusisme. És un dret dels ciutadans i una obligació per als centres sanitaris, els quals han de comprovar periòdicament que els seus professionals compleixen amb tots els requeriments per exercir.

Per posar en valor la col·legiació, el CoMB ha elaborat un vídeo que recorda que ser metge és quelcom que va molt més enllà de tenir un títol que ho certifica, ja que, per exercir com a metge, també cal actuar amb uns valors, seguir un codi de deontologia, actualitzar coneixements, assumir responsabilitats o mantenir les capacitats per exercir amb seguretat, entre d’altres coses. La campanya es pot seguir per xarxes socials a través dels hashtags #MésqueunTítol i #SomMetgesCol·legiats.

Per produir aquest vídeo, ha estat fonamental la col·laboració dels col·legiats Emma Magraner, metgessa de família al CAP Comte Borrell del Consorci d'Atenció Primària de Salut de l'Eixample (CAPSBE); Daniel Tresandí, anestesiòleg al Servei Central d’Anestesiologia de Centre Mèdic Teknon; i Lucía Picazo, intensivista a l’Hospital del Mar i al Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya.