Notícies

Jornada d'Orientació MIR 2023

Més de 100 metges residents s’ofereixen per orientar els metges més joves sobre l’etapa MIR i les especialitats

La Jornada d’Orientació MIR organitzada pel CoMB i celebrada a la seu del Col·legi el passat 16 de març va ser tot un èxit de participació: més d’un centenar de metges i metgesses residents provinents de més de 20 centres sanitaris es van oferir com a orientadors i van participar en aquesta sessió, que té com a objectiu oferir informació de primera mà i compartir experiències amb els metges i metgesses joves que triaran plaça de residents properament. Un total de 160 d’aquests futurs residents, que iniciaran al maig el seu període de formació com a especialistes, van assistir, a la convocatòria del CoMB i van escoltar amb atenció tots els consells, recomanacions i comentaris que els seus futurs companys els van transmetre de manera personalitzada.

Ja fa uns anys que el CoMB organitza la Jornada d’Orientació MIR, que any rere any té una gran acceptació entre el col·lectiu dels residents, tant per la utilitat de la sessió com pel clima de companyonia que s’hi genera. La sessió d’enguany es va organitzar al voltant de més de 30 taules físiques d’especialitats diferents, on els actuals residents donen resposta a les inquietuds i dubtes que els plantegen els futurs residents i els ofereixen informació útil i pràctica. Aquesta interacció, directa i propera, és la clau de l’èxit de la jornada.

S’organitzen quatre torns de 30 minuts cadascun, de manera que cada participant pot rebre informació de fins a quatre especialistat diferents. Les taules amb més demanda van ser les de Medicina de Família, Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia i Medicina interna. En aquesta edició, es van organitzar, a més, set taules addicionals de caràcter virtual corresponents a especialitats que van tenir una demanda més minoritària, però que també calia atendre.

Les sessions informatives van ser precedides per la benvinguda al CoMB, de la mà del metge epidemiòleg i membre de la Junta el CoMB, Antoni Trilla, i de la presidenta de la secció Metges MIR i Metges Joves del CoMB, Mar de Pablo. Per part del Departament de Salut, el director general de Professionals de la Salut, Marc Soler, van parlar de l’entorn docent i del resident i el seu marc legal.

Podeu accedir al vídeo íntegre de la jornada al següent enllaç i l'àlbum de fotos aquí.

 

Jornada d'Orientació als futurs MIR 2023