Notícies

Les aplicacions mòbils en l'àmbit de la salut: eines de benestar o de control?

L'APDCAT organitza una jornada de debat a Barcelona en el marc del Mobile World Congress amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.  


L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades convida a reflexionar sobre els nous usos tecnològics d'aplicacions que interactuen amb les dades de salut, benestar o estil de vida de l'usuari. 

En un moment en què la gestió dels historials mèdics i el tractament massiu de dades són protagonistes d'un intens debat sobre beneficis i riscos, cal prendre consciència que les dades mèdiques són dades sensibles, especialment protegides, sobre les quals cal un control específic i continu. 

Amb l'arribada de la Internet de les coses, l'ús d'aplicacions i wearables que faciliten informació sobre la nostra situació i activitats físiques pot comprometre’ns en el futur a l'hora de demanar feina, un crèdit o una assegurança.   

La jornada proposa una reflexió sobre els mecanismes de privacitat que han d'incorporar les aplicacions mòbils en l'àmbit de la salut. Els usuaris i professionals han de tenir la màxima informació sobre com funcionen aquestes aplicacions i si hi ha informació compartida, amb quines finalitats. 

A la jornada hi participaran experts i representants d’entitats impulsores d’aplicacions i es presentaran les conclusions de l’informe d’àmbit internacional sobre aplicacions mèdiques elaborat per l’Autoritat Italiana de protecció de dades.   

L’acte tindrà lloc el proper dilluns, 2 de març a les 10 hores, a la Sala d’Actes del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Passeig Bonanova 47, 08017 Barcelona.