Notícies

forum2

L’àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB celebra la 33a edició del Fòrum Healthcare

El Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona va celebrar ahir la 33a edició, una xifra que reflecteix la consolidació d’aquesta trobada com un referent en l’ecosistema biomèdic català. El Fòrum, organitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), Barcelona ActivaAjuntament de Barcelona, Biocat i ESADE-BAN, és un reconegut punt de trobada entre emprenedors i inversors del sector sanitari i una oportunitat per a diferents start-ups de presentar els seus projectes de biotecnologia, dispositius mèdics, serveis sanitaris o salut digital a business angels i altres inversors del sector salut.

Des de la sala d’actes del CoMB, van donar la benvinguda al Fòrum la directora de l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria de CoMB, Georgina Sorrosal; el director d’ESADE-BAN, Fernando Zallo; i el director de Biocat, Robert Fabregat. Aquest any, l’esdeveniment ha comptat, per primera vegada, amb un patrocinador, Alira Health, una consultora global d’assessorament a empreses de ciències de la vida i amb focus també en el desenvolupament clínic. L’empresa farà un diagnòstic i assessorament gratuït de regulatòria i accés al mercat a les empreses finalistes dels Fòrums per tal d’ajudar-les a tenir una millor planificació de la sortida al mercat del seu producte o servei. El soci d’Alira, Chus Castillo; i la consultora d’Alira.Iberia, Tania Vico, van presentar breument el programa d’assessorament.

El moment àlgid de la tarda va arribar de la mà de les nou start-ups finalistes, que van tenir l’oportunitat de presentar els seus projectes innovadors i revolucionaris:

  • Maribel Bergés, CEO d’Affirma Biotech, va presentar un projecte de desenvolupament de nous fàrmacs orals per al tractament d’infeccions greus, a través de l’estimulació del sistema immunitari perquè el pacient pugui lluitar contra la infecció.
  • Julio Alonso, fundador i CEO d’Airway Shield, va mostrar el primer dispositiu mèdic que facilita la intubació endotraqueal, fent que el procediment sigui més ràpid i segur per al pacient. El dispositiu pretén combatre, per exemple, el dany dental, principal causa de reclamació mèdica relacionada amb l’anestèsia.
  • Rita Vassena, cofundadora i CEO de Fecundis Lab, va presentar tecnologies per activar els espermatozoides mitjançant l’activació de certes vies metabòliques per incrementar així l’èxit dels tractaments de fertilitat.
  • Meritxell Teixidó, CEO de Gate2Brain, va exposar el desenvolupament d’una tecnologia nova basada en pèptids que permet als fàrmacs creuar de manera eficient la barrera hematoencefàlica. El projecte és una spin-off de l’IRB Barcelona, la Universitat de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu.
  • Szilvia Endrényi, cofundadora i CEO de Rethink Medical, va explicar com un nou catèter urinari amb sistema de control de fluids integrat millora la seguretat i qualitat de vida dels pacients.
  • Pawel Soluch, CEO de Spinally Medical, va donar a conèixer un projecte sorgit de la Universitat de València, sobre un estimulador intratecal de la medul·la espinal per tractar trastorns neurològics.
  • Judit Giró, cofundadora i CEO i Lídia Navarro, COO de The Blue Box, van explicar que han desenvolupat un test diagnòstic per a càncer de mama a través d’una mostra d’orina, útil, sobretot, per a dones menors de cinquanta anys.
  • Daniela Tost, cofundadora i CEO de Virmedex, va mostrar el desenvolupament de jocs seriosos en línia de simulació altament realistes per a la formació especialitzada en l’àmbit mèdic. El projecte, a més, és una spin-off de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Pili Martínez, CEO de WtsWrng, va exposar una eina de triatge clínic i de validació de símptomes que utilitza el llenguatge universal dels dibuixos. El projecte ha sorgit de l’entorn de l’Hospital Clínic de Barcelona.