Notícies

La Schubertíada i la Fundació Galatea s’uneixen per oferir un concert en homenatge als professionals sanitaris en el 30è aniversari del festival

La Schubertíada i la Fundació Galatea s’uneixen per oferir un concert en homenatge als professionals sanitaris en el 30è aniversari del festival

La Schubertíada, un dels festivals de música de cambra europeus més prestigiosos, arriba aquest any al seu 30è aniversari i dedicarà un dels seus concerts als professionals de la salut, en reconeixement a la seva tasca, dedicació i coratge al llarg de més de dos anys de pandèmia de COVID-19. El concert homenatge als professionals de la salut tindrà lloc el dia 27 d’agost, a les 19.30 hores, a l’incomparable escenari de la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, emplaçament principal i originari d’aquest cicle de concerts.

L’Associació Franz Schubert de Barcelona, fundada l’any 1997, és la promotora de la Schubertíada i enguany vol reconèixer tot l’esforç, compromís i excel·lència que han demostrat els professionals de la salut al llarg d’aquesta crisi sanitària. Per aquesta raó, a més de dedicar-los aquest concert, també destinarà la recaptació de la fila zero a la Fundació Galatea, entitat dedicada des de fa més de vint anys a la cura de la salut mental i emocional dels professionals sanitaris, que ha tingut un paper fonamental oferint-los suport i assistència al llarg de tots aquests mesos de pandèmia. Les persones que vulguin fer-hi aportacions poden contactar amb la Fundació Galatea a través del seu correu electrònic: fgalatea@fgalatea.org.

El concert serà una oportunitat per connectar la música amb els sentiments: una invitació sentida a la introspecció i a la consciència de les emocions acumulades en aquest temps de pandèmia, molt especialment per part dels professionals de la salut.

Repertori del concert homenatge:

Johann Sebastian Bach. Integral de les sonates i partites per a violí sol

Sonata núm. 1 en sol menor, BWV. 1001

Partita núm. 1 en si menor, BWV. 1002

Sonata núm. 2 en la menor, BWV. 1003

Partita núm. 2 en re menor, BWV. 1004

Sonata núm. 3 en do major, BWV. 1005

Partita núm. 3 en mi major, BWV. 1006

 

Intèrprets:

Maria Florea, violí

Elena Rey, violí

Abel Tomàs, violí

Bernat Prat, violí

Helena Satué, violí

Vera Martínez Mehner, violí

 

L’Associació Franz Schubert de Barcelona té la missió de contribuir a la divulgació de l’obra del compositor Franz Schubert i d’altres autors afins, per època i actitud artística, i del gènere de la cançó poètica i la música de cambra, mitjançant una aposta ferma pel talent jove i per la divulgació i la transmissió d’un patrimoni universal que uneix música i poesia. A través del festival Schubertíada es busca també la connexió de la música amb el patrimoni arquitectònic i amb el territori. Actualment, el festival inclou concerts a la seu de Vilabertran i també a Barcelona (Palau de la Música), a Valdegovía (Àlaba) i diferents emplaçaments de Cantàbria.

La Fundació Galatea va ser creada l'any 2001 per vetllar per la salut i benestar de tots els professionals de la salut (medicina, infermeria, veterinària, farmàcia, psicologia, odontologia i treball social) i, conseqüentment, per garantir una millor qualitat assistencial als ciutadans. Els professionals de la salut, per la naturalesa del seu exercici, s'enfronten a importants factors de risc psicosocial. Per aquest motiu, la Fundació du a terme diferents iniciatives de promoció de la salut, prevenció i assistència adreçades a aquests professionals.