Notícies

acte professsio sant lluc

La professió mèdica del Bages es reuneix a Manresa en una nova edició de la Vigília de Sant Lluc

La professió mèdica del Bages ha celebrat avui, 20 d’octubre, una nova edició de la Vigília de Sant Lluc, una jornada professional i lúdica que se celebra anualment, organitzada per  la Junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), i que ha esdevingut un punt de trobada per als metges i metgesses que treballen i/o viuen a la comarca. En el marc de la Vigília de Sant Lluc s’han donat a conèixer els guanyadors dels premis i guardons convocats enguany.

Els professionals premiats són:

  • XXVI Premi Bages de Ciències Mèdiques: Desert
  • XX Beca Bages al Metge Jove: Marta Matas Garcia, pel treball Associació de microRNA fecals aberrants amb la presència de càncer colorectal en pacients amb símptomes digestius. Estudi cas i controls. La doctora Matas és oncòloga i exerceix a la Fundació ALTHAIA.
  •  Premi Vivències Mèdiques Dr. Pere Tarrés i Claret: Per tota una trajectòria dedicada als pacients i a la professió recau en Maria Dolors Deola Trasserras, otorrinolaringòloga.

La Vigília ha comptat amb una conferència sobre la crisi climàtica i el seu impacte en la salut, a càrrec de la física i meteoròloga de RAC1 Mònica Usart. També han pres part en l’acte la presidenta de la Junta comarcal del Bages, Encarna Sánchez; el vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès, i el tinent d’alcalde d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí.