Notícies

Sant Cosme i Sant Damià 2021

La Junta Comarcal d’Osona lliura els Premis Sanitat Osona i recupera la celebració de Sant Cosme i Sant Damià

Els professionals de la comarca d’Osona han tornat a celebrar la Festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, després que l’any anterior fou cancel·lada a causa de la situació sanitària per la COVID-19. La Junta Comarcal d’Osona del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona (ACMO) van organitzar la jornada el passat divendres, 12 de novembre, a la Sala d’Actes de Les Clarisses de Vic.

Durant l’acte, la metgessa especialista en Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital del Mar de Barcelona i vicepresidenta del CoMB, Elvira Bisbe, va pronunciar la conferència “Salut i lideratge en femení” on va descriure per què encara poques dones arriben al cim professional, analitzant-ne dades i causes des dels vessants personal i estructural, possibles solucions i tot allò que aporta el lideratge femení.

Posteriorment, els representants del CoMB i l’ACMO van lliurar els XXXIX Premis Sanitat Osona en les categories de treballs inèdits, treballs publicats, treballs de recerca sobre el càncer (desert) i borsa formativa dels metges residents. Així mateix, l’ACMO va donar a conèixer la resolució de la XXII Beca d’Investigació d’Osona, que enguany ha quedat deserta, i la Fundació d'Osona per a la Recerca i l'Educació Sanitàries (FORES) va atorgar la XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut. 

Els professionals distingits en aquesta edició han estat: 

  • Javier Díez de los Rios, metge especialista en medicina interna, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs inèdits pel treball Características clínicas y epidemiológicas de infecciones invasivas por streeptococcus suis en Cataluña, España.
  • Núria Molist, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs publicats pel treball Therapeutic optimization through goal-oriented prescription in nursing homes.
  • Lluís Llauger, metge especialista en medicina familiar i comunitària, PREMI SANITAT OSONA, accèssit en la categoria de treballs publicats, pel treball Factores asociados con el empeoramiento de la función renal durante un episodio de insuficiencia cardíaca aguda y su relación con la mortalidad a corto y largo plazo: ESTUDIO EAHFE-EFRICA.
  • El PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs de recerca sobre el càncer ha estat declarat desert.
  • Amat Botines, metge resident en medicina familiar i comunitària, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de treballs de recerca de la Borsa formativa dels residents.
  • Maria Baldà, metgessa resident en medicina interna; Laura Ciero, metgessa resident en geriatria; Jairo Santiago Garcia, metge resident en psiquiatria; Ana Marzán, metgessa resident en psiquiatria; Sebastian Melgar, metge resident en medicina familiar i comunitària, i Claudia Pujol i Marina Lobaco, metgesses residents en geriatria i medicina familiar i comunitària respectivament, PREMI SANITAT OSONA en la categoria de casos clínics de la Borsa formativa dels residents.
  • La XXII Beca d’investigació de l’Agrupació de Ciències Mèdiques d’Osona ha estat declarada deserta.
  • Núria Riera, farmacèutica, Premi FORES, XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut pel projecte Programa d’optimització del risc cardiovascular en pacients amb esquizofrènia. ESTUDI PRISCA.
  • Marta Casals, infermera, accèssit Premi FORES, XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut pel projecte Implementació d’un programa educatiu per a pacients amb ferides a extremitats inferiors tractats en una Unitat Clínica de Ferides per a millorar la seva qualitat de vida i disminuir les recidives.
  • Jordina Muñoz, psicòloga, accèssit Premi FORES, XXII Beca Consultori Bayés en Ciències de la Salut pel projecte Intervenció multi component en cuidadors informals i els seus efectes en les persones amb malaltia d’Alzheimer: Assaig clínic aleatoritzat. ESTUDI CUIDALZHEIMER.

 Pots veure les fotos dels premiats aquí