Notícies

premiats

La Junta Comarcal del Garraf del CoMB celebra l’acte de la professió mèdica

Vilanova i la Geltrú va acollir dijous, 28 de setembre, l’Acte de la Professió Mèdica del Garraf, una jornada professional, lúdica i cultural que anualment reuneix els professionals de la salut que viuen i/o treballen a la comarca. La jornada va ser organitzada per la Junta Comarcal del Garraf del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) i es va celebrar al Neàpolis – Espai Crea&Co).

Durant l’acte es va fer el lliurament de la 4a edició del Premi Dr. Josep Antoni Grífols i Roig, un reconeixement als millors treballs de recerca en l’àmbit de l’atenció primària, l’atenció hospitalària i l’atenció sociosanitària desenvolupats per professionals o equips de treball de la comarca. El premi porta el nom del doctor Grífols i Roig, metge nascut a Vilanova i la Geltrú que va ser l’impulsor de la transfusió sanguínia indirecta i promotor dels bancs de sang i plasma a Catalunya.

L’acte de la professió va ser conduït per la presidenta de la Junta Comarcal del Garraf, Maria Lluïsa Calvet, i va comptar amb la participació del metge epidemiòleg i degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, Antoni Trilla, que va pronunciar la conferència Falsa ciència i danys reals. 

El professionals guardonats enguany són:

  • Premi en la categoria d’atenció primària: Josep Maria Benet i Martí, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària de l’EAP Roquetes-Canyelles, pel treball Anàlisi de les reclamacions mèdiques en les visites  a les consultes de Pediatria d’Atenció Primària.
  • Accèssit en la categoria d’atenció primària: Mar Riera Pagespetit, metgessa especialista en Geriatria del Consorci Sanitari Alt Penedès – Garraf (CSAPG), i l’equip format per Gorka Gómez, Doris Xiomara Monroy, Silvia Miró, Maria José Castro, Anna Cortés, Cristian Tebe i Alejandro Rodríguez, pel treball Asociación entre el grado de control de la diabetes mellitus tipo 2 y la función renal en ancianos: estudio de cohortes retrospectivas.
  • Premi en la categoria d’atenció hospitalària: Maria de las Nieves Görbig Romeu, metgessa especialista en Medicina Interna del CSAPG, i l’equip format per Lidia Tikhomirova, Sonia Albertos, Vanessa Lorenzo, María Cortés i Elisa Salvadó, pel treball Diferencias en manejo de NAFLD.
  • Premi en la categoria d’atenció sociosanitària: Beatriz del Pilar Ortiz Naranjo, metgessa resident en Geriatria del CSAPG, i l’equip format per Clarissa Catalano, Carlos Pérez i Alejandro Rodríguez, pel treball Prescripción inadecuada de fármacos en pacientes ancianos hospitalizados: estudio transversal (PIFAH).