Notícies

La Junta Comarcal del Berguedà del CoMB celebra l’acte de la professió mèdica

La Junta Comarcal del Berguedà del CoMB celebra l’acte de la professió mèdica

La Junta Comarcal del Berguedà del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va organitzar l’Acte de la Professió Mèdica de la comarca, el passat dijous 13 de juny, a les 20 hores, a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou (Gironella). Durant l’Acte es va fer el lliurament del cinquè Premi Dr. Pau Florejachs i Viladomiu, que guardona el millor treball acadèmic de recerca en el camp de les ciències de la salut, realitzat durant els dos darrers anys, per metges i metgesses que viuen o treballen a la comarca del Berguedà. 

Els professionals guardonats enguany han estat:

Cinquè Premi Pau Florejachs i Viladomiu, edició 2024, ex-aequo pels treballs: 

  • La interconsulta sense el pacient al Berguedà: una altra manera de comunicar-nos, de la Dra. Alexandra Rabat i equip, de l’ABS Baix Berguedà (ICS).

  • Impacte de la pandèmia de la COVID-19 en els indicadors clínics dels pacients del Berguedà: estudi poblacional retrospectiu de cohorts del Dr. Josep Vidal Alaball i equip, de la Unitat de suport a la recerca de la Catalunya Central (ICS)

 

Accèssit del cinquè Premi Pau Florejachs i Viladomiu, edició 2024, pel treball: 

  • Charcot foot. Radiological identification before and after a formative intervention, de la Dra. Anna Benavides i equip. La Dra. Benavides és resident de Medicina Física i Rehabilitació a Mútua Terrassa. 

La metgessa de família a l’EAP Navàs-Balsareny i presidenta de la Junta Comarcal del Berguedà del CoMB, Anna Escalé, va presentar l’acte i el president del Patronat de la Fundació Galatea, Miquel Vilardell, va pronunciar la conferència “Atenció i cura dels professionals de la salut”. 

La Fundació Galatea va ser creada l'any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), té com a objectiu vetllar per la salut i el benestar de tots els professionals de la salut, promovent estils de vida saludables, i aconseguint la rehabilitació i reinserció laboral dels professionals de la salut amb problemes de salut mental i addiccions, amb la finalitat de garantir la qualitat assistencial als ciutadans.