Notícies

Acte de la Professió Baix Llobregat - 2022

La Junta Comarcal del Baix Llobregat del Col·legi de Metges celebra l'acte de la Professió Mèdica

La Junta Comarcal del Baix Llobregat del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ha organitzat l’Acte de la Professió Mèdica de la comarca, que va tenir lloc el dijous 24 de novembre a les 19.30 hores, a la sala d’actes de l’Hospital de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat.  

La celebració vol ser un punt de trobada per a tots els metges i metgesses que viuen i/o treballen a la comarca i en el seu transcurs es van donar a conèixer els treballs guanyadors dels Premis Sanitat Baix Llobregat d’enguany, una aposta de la voluntat del CoMB per incentivar la recerca i la participació dels col·legiats.

El president de la Junta Comarcal del Baix Llobregat, Àlex Santamaria, va donar la benvinguda a l’acte i la gerent de l’Àrea Metropolitana Sud de l’ICS, Montserrat Figuerola, coincidint amb el 50è aniversari de l’Hospital de Bellvitge, va parlar sobre aquesta efemèride. Posteriorment, la presidenta de la Comissió de Deontologia del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i directora general de l’Institut Borja de Bioètica, Montserrat Esquerda, va pronunciar la conferència “Ser metges després d’una pandèmia”. Finalment, el president del CoMB, Jaume Padrós, va cloure la jornada.

Els professionals premiats enguany són:

  • Betlem Salvador González, metgessa especialista en Medicina Familiar i Comunitària, PREMI SANITAT BAIX LLOBREGAT en la categoria de Millor publicació en l'àmbit de l'atenció primària, pel treball Assaig clínic aleatoritzat doble cec controlat amb placebo per avaluar l’eficàcia de montelukast en símptomes respiratoris lleus a moderats en pacients amb COVID persistent: E-SPERANZA COVID.
  • Andrea Di Marco, metge especialista en cardiologia, PREMI SANITAT BAIX LLOBREGAT en la categoria de Millor publicació en l’àmbit de l’atenció hospitalària, pel treball Millora a l’estratificació del risc d’arítmies ventriculars i mort sobtada en pacients amb miocardiopatia dilatada no isquèmica.
  • Mauricio Polanco Garcia, metge especialista en Anestesiologia i Reanimació, Accèssit en la categoria categoria de Millor publicació en l'àmbit de l'atenció primària, pel treball Finding the vulnerable postoperative population: A two-step cluster analysis of the PAIN-OUT registry.
  • Pablo González Álvarez, metge resident en Pediatria, PREMI SANITAT BAIX LLOBREGAT en la categoria de Millor publicació en l’àmbit de l’atenció hospitalària feta per un resident, pel treball Salut mental materna i lactància materna durant la pandèmia Covid-19 a Catalunya.
  • Carles Espinós Ramírez, metge resident en Anestesiologia i Reanimació, Accèssit en la categoria de Millor publicació en l’àmbit de l’atenció hospitalària feta per un resident, pel treball Do cross-food allergies to propofol really exist?