Notícies

premiiiiiiiiiiiiiis 2023

La Junta comarcal de l’Alt Penedès del Col·legi de Metges de Barcelona celebra l'Acte de la Professió Mèdica

La Junta comarcal de l’Alt Penedès del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) ha organitzat l’Acte de la Professió Mèdica de la comarca. La celebració, que ha tingut lloc avui, 17 de novembre, al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, vol ser un punt de trobada per a tots els metges i metgesses que viuen o treballen a la comarca i ha tingut un caràcter professional, lúdic i cultural.

En el transcurs de l’acte s’ha donat a conèixer el treball guanyador de la 5a edició del Premi Dra. Gueraula de Codines (Premi Recerca de l’Alt Penedès), que en aquesta edició s’ha fet coincidir amb la presentació del llibre Francesca de Barcelona, escrit per Laia Perarnau, per la clara vinculació existent entre les dues dones protagonistes, que van ser de les primeres en poder exercir la medicina en la Catalunya de l’Edat Mitjana. Els treballs premiats enguany són:

  • Premi Gueraula de Codines pel treball Telehealth model versus in-person standard care for persons with type 1diabetes treated with multiple daily injections: an open-label randomized controlled trial, del que és autora Silvia Ballesta, metgessa adjunta del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf).
  • Accèssit al Premi Gueraula de Codines pel treball Agresiones laborales en los centros de atención primaria: Utilidad de los metodos de notificación,  del que és autor José Alberto Domínguez, metge resident en Medicina Familiar i Comunitària del CAP Vilafranca Nord (Institut Català de la Salut).

La presidenta de la Junta Comarcal de l’Alt Penedès, Mariona Monera, ha fet la benvinguda de l’acte i Laia Perarnau, guanyadora del premi Nèstor Luján 2022 de novel·la històrica, ha presentat el llibre Francesca de Barcelona. El president del CoMB, Jaume Padrós, i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, han clos la jornada.