Notícies

Premi Dra. Gueraula de Codines 2021

La Junta Comarcal de l’Alt Penedès celebra l’Acte de la Professió Mèdica

La Junta Comarcal de l’Alt Penedès del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va organitzar l’Acte de la Professió Mèdica de l’Alt Penedès, que va tenir lloc el divendres 19 de novembre al vespre, al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. Aquesta celebració, punt de trobada per a tots els professionals de la salut que viuen i/o treballen a la comarca, va tenir un caràcter professional, lúdic i cultural. 

Durant l’acte es va fer públic  el veredicte de la 4a edició del Premi Dra. Gueraula de Codines 2021 que reconeix els treballs mèdics, epidemiològics i/o de recerca que tractin aspectes teòrics i pràctics de la salut. 

Els professionals distingits en aquesta edició han estat: 

  • Andrea JiménezDiana Escolà, metgesses especialistes en cirurgia general i aparell digestiu, Premi Gueraula de Codines 2021 pel treball Proyecto técnico y de gestión de la Unidad de Coloproctología del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG).
  • José Alberto Domínguez, metge resident en medicina familiar i comunitària, accèssit al Premi Gueraula de Codines pel treball Breast cancer, placing drug interactions in the spotlight: is polypharmacy the cause of everything?.

La presidenta de la Junta Comarcal de l’Alt Penedès, Mariona Monera, va presentar la nova Junta Comarcal, renovada el passat 19 juliol, i també va fer una anàlisi de la composició demogràfica dels professionals a la comarca, on també s’evidencia la feminització de la professió. Segons les últimes dades, a l’Alt Penedès hi ha un total de 272 col·legiats dels quals un 57,7 % són dones i un 42,3 % homes. 

L’acte va comptar amb un recital de poesia i música  de la mà de Josep M. Pujol i de la pianista Roser Ríos que van interpretar versos dels poetes de Montserrat Abelló, Joan Salvat-Papasseit i Miquel Martí i Pol. Finalment, el vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès, va cloure la jornada. 

  • Podeu veure les imatges de la jornada aquí