Notícies

La Galeria de Metges Catalans arriba al miler de biografies

La Galeria de Metges Catalans, l’espai web del Col·legi de Metges de Barcelona que recull les trajectòries de professionals de la història de la medicina catalana que han destacat en l’exercici de la seva professió o per mèrits polítics, socials o culturals, ha arribat avui amb Delfí Abella i Gibert a les mil biografies publicades.

Aquest diccionari il·lustrat de metges i metgesses catalans, creat l’any 2012, és una relació de professionals que han exercit la Medicina des del segle XV fins a l’actualitat i dels quals consta la seva biografia, un àlbum fotogràfic, un inventari de l’obra escrita i una relació d’enllaços a textos de diaris i revistes on es menciona al biografiat. S’han inclòs també metges que no han nascut a Catalunya però que hi han exercit la professió durant gran part de la seva vida i que s’han integrat al teixit social del país. Les mil ressenyes biogràfiques de la Galeria de Metges Catalans han estat elaborades per un equip que supera els 170 col·laboradors.

L’objectiu de la Galeria és donar a conèixer els metges i metgesses que han destacat al llarg de la història per la seva expertesa en el camp de la medicina, així com també d’altres disciplines com la botànica, l’arqueologia, la història o la literatura, o bé en camps com l’esport, l’excursionisme científic, la política, l’activitat cultural i el compromís social. D’aquesta manera, la Galeria de Metges Catalans és un arxiu de professionals il·lustres, però també un facilitador de coneixements, un element d’entreteniment cultural, un instrument d’ajuda als historiadors i persones interessades en la història local. En definitiva, un homenatge de la professió a metges i metgesses catalans amb trajectòries basades en l’excel·lència i el compromís.